30 Χρόνια Παγκόσμιος Ιστός: Γιατί ο σωστός όρος είναι ιστός και όχι internet;

Παγκόσμιος Ιστός, 30 Χρόνια Παγκόσμιος Ιστός: Γιατί ο σωστός όρος είναι ιστός και όχι internet;

Παγκόσμιος Ιστός, 30 Χρόνια Παγκόσμιος Ιστός: Γιατί ο σωστός όρος είναι ιστός και όχι internet;

Η 12η Μαρτίου του 1989 ήταν μια μεγάλη μέρα στα χρονικά της ψηφιακής ιστορίας. Εκείνη την ημέρα ο Tim Berners-Lee, πρότεινε ως ιδέα αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως τον Παγκόσμιο Ιστό. Και γι’ αυτό η Google γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη γέννηση του Παγκόσμιου Ιστού με ένα ξεχωριστό Doodle.

Το Doodle της Google απεικονίζει έναν υπολογιστή παλιάς σχολής, ο οποίος κατεβάζει αργά μια εικόνα μιας περιστρεφόμενης Γης – οι παλιές καλές εποχές με το dial-up modem. Συγκεκριμένα, η Google ανακοίνωσε μέσω μιας δημοσίευσης στο blog της, την 30η επέτειο του Παγκόσμιου Ιστού. Επίσης, η εταιρεία κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε να αποτρέψει την διαμάχη σχετικά με το ποιος είναι ο σωστός όρος, ιστός ή internet.

Παγκόσμιος Ιστός, 30 Χρόνια Παγκόσμιος Ιστός: Γιατί ο σωστός όρος είναι ιστός και όχι internet;

Tim Berners-Lee

Η Google αναφέρει στην ανακοίνωση της, ότι το ίντερνετ εμφανίστηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60, και από τότε εξελίσσεται διαρκώς. Από την άλλη, το World Wide Web είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή, βασισμένη σε καινοτομίες όπως η γλώσσα HTML, οι διευθύνσεις URL, το πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου ή όπως είναι γνωστό HTTP. Ο ιστός έχει επίσης γίνει μία αποκεντρωμένη κοινότητα, βασισμένη στις αρχές της καθολικότητας, της συναίνεσης, και του σχεδιασμού bottom-up.

Η Google έχει ορίσει να εμφανιστεί το Google Doodle στις 12 τα μεσάνυχτα της 12ης Μαρτίου. Γι’ αυτό το λόγο, όσοι βρίσκονται ακόμη στην 11η Μαρτίου, θα πρέπει να περιμένουν μερικές ώρες μέχρι να κοσμήσει την αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης αυτό το Doodle. Ωστόσο, τριάντα χρόνια υπομονή, τι είναι μερικές ώρες ακόμη;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

Στα ελληνικά ο τίτλος είναι λάθος. “Διαδίκτυο” είναι κυριολεκτικά η μετάφραση της λέξης “Internet”. World Wide Web μεταφράζεται ως “παγκόσμιος ιστός”, όπως και σωστά μεταφράζεται στο άρθρο διάσπαρτα, αλλά πάλι πετάγεται στο άκυρο και μια μετάφραση ως “Διαδίκτυο” εδώ κι εκεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.