Anonymous: “Remember, Remember the 5th of November…”

Η 5η Νοεμβρίου είναι γνωστή ως η ημέρα του Guy Fawkes, του προσώπου συμβόλου της μάσκας των Anonymous και η κολλεκτίβα των hackers φέρεται να οργανώνει μία σειρά διαμαρτυριών και επιθετικών ενεργειών στο ίντερνετ, με τις πρώτες από αυτές να αφορούν στη δημοσιοποίηση στοιχείων από το PayPal, το NBC, τη Symantec και τη VMWare και όχι μόνο.

Λέγεται πως αυτή θα είναι η αρχή μία σειράς επιθέσεων που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις σχετικές πληροφορίες που προέρχονται από μια κολλεκτίβα με τόσο μεγάλο εύρος δικτύου δραστηριότητας. Μερικές πληροφορίες λένε πως η φετινή 5η Νοεμβρίου θα είναι μία διαμαρτυρία εναντίον της παρακολούθησης των πολιτών, για αυτό και οι TrapWire και INDECT, με τα συστήματα παρακολούθησης τους, θεωρούνται στόχοι.

Οι επιθέσεις έχουν ανακοινωθεί μέσα από τους πολλαπλούς λογαριασμούς που υπάρχουν για τους Anonymous στο Twitter και τα νέα γρήγορα διαδόθηκαν μέσω των social media.

, Anonymous: “Remember, Remember the 5th of November…”

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Το paypal πάλι τι τους έφταιξε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Anonymous

Anonymous: Σε κυβερνοπόλεμο με τη Ρωσία και άλλες απειλές #OpRussia

Σε βίντεο από τη συλλογικότητα χάκερ που ονομάζεται Anonymous, μέλος της ομάδας μιλά απευθείας στον Πούτιν καλώντας τον να παραιτηθεί.

Internet Anonymous

Οι Anonymous κυρήσσουν κυβερνοπόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Σε ανάρτηση στο Τwitter αναφέρεται: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Ρωσίας» με hashtag #Ukraine.

Internet Hackers Elon Musk Tesla Anonymous

Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση.

News Anonymous Hackers

Οι Anonymous ξεκίνησαν να διαρρέουν επίσημα έγγραφα Ελληνικών φορέων

Διαρροές εγγράφων ξεκίνησαν οι Anonymous Greece με πρώτα θύματά τους το υπουργείο Εσωτερικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.