Αποσύρουν την υποστήριξη στο Libra οι Visa και MasterCard

Visa MasterCard eBay Libra, Αποσύρουν την υποστήριξη στο Libra οι Visa και MasterCard

Το PayPal ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία που απέσυρε την υποστήριξη του Libra κρυπτονομίσματος του Facebook. Την πορεία του όμως πήραν και άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Visa, η MasterCard, η eBay, Stripe, Mercado Pago. Όλες αυτές οι εταιρείες που προαναφέρθηκαν βρίσκονταν ανάμεσα στην ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος παρόλα αυτά λόγω των αντιδράσεων των χωρών το εγχείρημα του Facebook δείχνει να καταρρίπτεται.

Ένας εκπρόσωπος της Visa δήλωσε:

Η Visa αποφάσισε να μην συμμετέχει στο Libra Association αυτήν την στιγμή. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το εγχείρημα και η τελική μας απόφαση θα καθοριστεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας του Libra Association να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτούμενες προϋποθέσεις των νομοθετών.

Εκτός από την Visa στο θέμα αναφέρθηκε και εκπρόσωπος του eBay:

Σεβόμαστε το όραμα του Libra Association. Ωστόσο, η eBay αποφάσισε να μην προχωρήσει ως ιδρυτικό μέλος. Αυτήν την στιγμή επικεντρωνόμαστε στην κυκλοφορία ενός συστήματος διαχείρισης πληρωμών για τους πελάτες μας.

Επίσης, θέση πήρε και η Stripe για την απόφαση αυτή:

Η Stripe υποστηρίζει τα project που αποσκοπούν στο να καταστήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο πιο προσιτό στους ανθρώπους όλου του κόσμου. Το Libra έχει αυτήν την δυνατότητα. Θα παρακολουθήσουμε στενά την πρόοδο του και θα παραμείνουμε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε με το Libra Association σε ένα μεταγενέστερο στάδιο.

Ο David Marcus άμεσα ευχαρίστησε την Visa και την MasterCard για την υποστήριξη του εγχειρήματος έως τώρα.

Το εγχείρημα του Facebook παρόλο που ακούγεται φιλόδοξο βρίσκει μπροστά του συνέχεια προβλήματα. Μεγάλες εταιρείες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του ξεκίνησαν να αποσύρονται. Αυτό ίσως λειτουργήσει εναντίον του καθώς το επόμενο διάστημα θα μπορούσαν να αποσύρουν την υποστήριξη του και άλλες εταιρείες.

Το Libra κρίνεται αρνητικά και από τις κυβερνήσεις με πρωταρχικές την Γαλλία και την Γερμανία οι οποίες έχουν ανακοινώσει εξ αρχής ότι δεν θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του. Κύριο αρνητικό στοιχείο είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πως θα μπορέσει να αποτρέψει το Libra Association.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.