Black Friday 2021: Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

, Black Friday 2021: Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εκπτωτική περίοδος Black Friday 2021, η αποκαλούμενη και ως Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26/11. Τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή τη χρονιά οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών αλλά και οποιοδήποτε άλλο κατάστημα θέλει να συμμετάσχει είναι η έλλειψη αποθεμάτων, απόρροια της εκτίναξης των τιμών λόγω του έντονου ανταγωνισμού για τη μεταφορά προϊόντων από την Ασία.

Σε συζητήσεις με στελέχη της αγορά μαθαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή κάποιες από τις αποθήκες τους είναι άδειες από εμπόρευμα. Παγκοσμίως παρατηρείται έλλειψη στην παραγωή chips και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων απαραίτητων για την κατασκευή ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, ακόμα και αυτοκινήτων. Αυτό σε συνδιασμό με την έκρηξη στις τιμές των μεταφορικών από παραδοσιακές κατασκευάστριες χώρες όπως η Κίνα, δημιουργούν ένα ανησυχητικό κοκτέιλ που απασχολεί σήμερα τους retailers και θα απασχολήσει και εμάς τους καταναλωτές σε μερικές εβδομάδες.

Black Friday: Οδηγός για αρχάριους

Όλα έχουν ακριβύνει, αποθέματα δεν υπάρχουν στις αποθήκες για να “ξεφορτωθούν” οι αλυσίδες, τι Black Friday 2021 να περιμένουμε άραγε φέτος; Μια Black Friday που ποτέ δεν ζήσαμε κανονικά εδώ στην Ελλάδα, με τα καταστήματα να έχουν τις ίδιες τιμές απογοητευτικά υψηλές σε συγκεκριμένα μοντέλα που δεν άξιζε να αγοράσεις εξ’ αρχής.

Ακόμα όμως και αν όλα τα προϊόντα που ζητούσαν οι πελάτες να ήταν εδώ, οι μεταφορικές εταιρείες και οι courrier όπως αποδείχθηκε περίτρανα πέρισυ δεν έχουν την ικανότητα να τα παραδώσουν εγκαίρως. Άρα τι θα γίνει φέτος; Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα διαφορετικά και να βρούμε ευκαιρίες που θα φτάσουν στα χέρια φέτος, το 2021!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ItsMeKarypas

<< Άρα τι θα γίνει φέτος; Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα διαφορετικά και να βρούμε ευκαιρίες που θα φτάσουν στα χέρια φέτος, το 2021! >> Τι ευκαιριες δλδ να βρει κανεις στα ελληνικα Black Fridays ή τι εχει βρει;;;!!! Στις 90% των περιπτωσεων τουλαχιστον! Μην γελιομαστε! Αν αξιζε το ελληνικο πλακ φριτεϊ θα γινοταν χαμος! Απο τη μια να κλαις και απο την αλλη να μν ξες τι να κανεις! Να μν σωσει και γινει φετος, καλυτερα! Αντε μερεεεεες!!

SUPS 👨‍⚖️

ειτε γινει ειτε δεν γινει το ιδιο πραγμα….Ανεβαζουμε τις τιμες 1 βδομαδα πριν και πληρωνουμε sites και καναλια να διαφημισουν οτι θελουμε να ξεστοκαρουμε…Γελαει ο κοσμος..

Nickolas

Τα τελευταία χρόνια το “πανηγυράκι” αυτό που γίνεται, η πραγματικότητα είναι οτι πιο πολύ τα καταστήματα βοηθάει παρά τους καταναλωτές και στο κάτω κάτω καλά κάνουν.
Προσωπικά πιστεύω με λίγο ψάξιμο βρίσκεις όλο το χρόνο προσφορές και εκπτώσεις, δεν είναι ανάγκη να περιμένεις black friday, όχι βέβαια οτι δε μπορεί να πετύχει κάποιος και κάτι καλό εκείνη την περίοδο, απλά καλό είναι να φερόμαστε πιο έξυπνα σαν καταναλωτές.

μακης

εδω ρε φρεατιο δεν εχουμε,στην χωρα που κανεις δεν παιρνει την ευθυνη περιμενουμε οι κατσαπλιαδες να μας κανουν και black friday,δεν ψωνιζουμε απο ελλαδα αν αγαπας τον τοπο σου και θες να τον δεις να αλλαζει κανε αποχη απο το ψεμα τους για καποια χρονια για να μαθουν να ειναι σωστα μαγαζια οχι οπως εμενα που ενω εχω πληρωσει εγγηυση γιατι προπερσι μια κοπελα μου επρηξε τα τετοια,εν τελη τωρα που μου ετυχε να χαλασει να μου λενε οτι η συσκευη θα ειναι ετοιμη σε δυο μηνες,ειστε με τα καλα σας μακρια δε ξαναπερνω ηλεκτρικο απο ελλαδα ετσι και αλλλιως ουτε υποστηριξη εχουν αν ηταν κατι που με κρατουσε,banggod και amazon

SUPS 👨‍⚖️

Oled εε?

Solon

Εάν ψάξεις βρίσκεις πολύ καλές προσφορές και τα Χριστούγεννα και στις “Μαύρες”. Προσωπικά πήρα πέρυσι 2 SSDs 512 gb από 45 ευρώ το κομμάτι και αναβάθμισα κάτι παλιά laptop που τώρα πάνε σφαίρα. Αρκεί να αφιερώσεις χρόνο για να ψάξεις και επιπλέον να βρεις και προϊόν που πραγματικά το θες ή το χρειάζεσαι και όχι ότι κάτι άχρηστο που μπορεί να είναι σε τιμή ευκαιρίας.

παντησ

To 2018 HP OMEN απο €1700 €980…€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.