Dropbox, Δύο βήματα επιβεβαίωσης ταυτότητας για να κάνετε πιο ασφαλή τη χρήση του cloud

Πολλοί είναι οι κίνδυνοι εκεί έξω στο cloud, με τις παραβιάσεις ασφαλείας σε sites και υπηρεσίες να γίνονται είδηση ολοένα και συχνότερα. Για να δώσει λίγη περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες του το Dropbox εισάγει τη διαδικασία επιβεβαίωσης δύο σταδίων για την οποία μπορείτε να δείτε πώς ενεργοποιείται, εάν κάνετε κλικ εδώ.

Η διαδικασία σημαίνει ότι απαιτούνται δύο αποδείξεις αυθεντικής ταυτότητας για να μπορέσει να επιβεβαιωθεί ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να εισέλθει σε έναν λογαριασμό, επομένως τίθεται ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τα online αποθηκευμένα δεδομένα σας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες διαδικασίες υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες όπως η Google, τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε.

Πηγή

Σχόλια

  • Δεν εμφανίζεται ακόμη η επιλογή. Λογικά στις επόμενες ημέρες όπως λέει η πηγή του άρθρου.
    Πολύ καλή κίνηση όμως, προσωπικά έχω ενεργοποιήσει παρόμοια λειτουργία στο λογαριασμό μου στο fb, στο κύριο email μου καθώς και στο battlenet.

  • Για την ώρα το 2-factor verification απαιτεί την τελευταία Beta έκδοση του Desktop client (link στην πηγή που δίνει ο Νίκος)

    (To start using two-factor verification, you’ll need to first download the latest beta version of Dropbox’s desktop client)

    Ωραίος Νίκο, ευχαριστούμε, στο gmail το είχα βάλει ήδη, τώρα και στο Dropbox ;)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.