Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση. Δεν είναι λίγες οι πηγές που σχολιάζουν ότι πίσω από αυτό θα μπορούσε να κρύβεται ακόμα και το λόμπι της βιομηχανίας πετρελαίου.

Η κολλεκτίβα hackers των Anonymous συχνά έχει ακολουθήσει το δρόμο του ακτιβισμού, κάτι που φαίνεται να προσπαθεί να κάνει και στο νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Internet και τιτλοφορείται ως “Anonymous Message Το Elon Musk”, δηλαδή ένα μήνυμα από τους Anonymous στον Elon Musk, ιδρυτή της Tesla.

Ένα από τα ζητήματα που γίνονται εμφανή είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματολογίας των Anonymous μοιάζει να έρχεται απευθείας από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, καθώς ακούγονται απόψεις που έχουν εκφραστεί από εκείνη την πλευρά για τον Elon Musk και την Tesla στο παρελθόν. Εκφράζεται ανοιχτά η κατηγορία ότι η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk επωφελείται από τα κυβερνητικά προγράμματα προώθησης της ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο.

, Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Οι Anonymous κατηγορούν τον Elon Musk ότι στηρίζει την κερδοφορία του πάνω σε αυτό το πεδίο, ενώ τονίζουν ότι οι συνθήκες εργασίας στην Tesla είναι πιεστικές για τους εργαζόμενους. Τέλος, η Tesla κατηγορείται ότι γνωρίζει για την παιδική εργασία που συμβαίνει στα ορυχεία Λιθίου για την κατασκευή των μπαταριών της. Πολλά από τα επιχειρήματα αυτά έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, ενώ ένα μεγάλο μέρος τους προέρχεται από ελλιπείς πηγές πληροφόρησης, χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις, κάτι που οδηγεί πολλούς στο να συνδέουν το βίντεο αυτό με την πετρελαϊκή βιομηχανία.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
G.H.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω ούτε στο ελάχιστο τους ισχυρισμούς αυτούς. Ο Musk είναι ακόμα ένας εκατομμυριούχος όπως και οι άλλοι πριν από αυτόν. Είναι γνωστό ότι κάνεις δεν γίνεται τόσο πλούσιος με τον “σταυρό στο χέρι”. Μπορεί μέσω των social media και εκμεταλλευόμενος τη βλακεία ή την καλή πίστη (αγαθή) των ανθρώπων να δημιούργησε μία θετική εικόνα γύρω του όμως δεν παύει να είναι ακόμα ένας καιροσκόπος που ουσιαστικά νοιάζεται για το χρήμα και τίποτα άλλο. Ίσως όσα ισχυρίζονται οι “Anonymous” να υποκινούνται από αλλά συμφέροντα ή και όχι, όμως δεν παύουν να μου φαίνονται εξαιρετικά λογικά. Όχι δεν αρέσκομαι σε θεωρίες συνωμοσίας, ίσα ίσα που τις απεχθάνομαι όπως ο “διάολος το λιβάνι”, όμως μερικά πράγματα είναι απλά λογικά. Τόσο ο Musk όσο και οι υπόλοιποι εκατομμυριούχοι δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ καλά παιδιά. Απλώς πλασάρεται έτσι και αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο πάνω του. Ούτε σωτήρας είναι ούτε μαχητής του” οικονομικού κατεστημένου”. Υπερβολικά ματαιόδοξος και νάρκισσος πιθανώς ναι όμως αν ενοχλούσε πραγματικά τους “σοβαρούς, μεγάλους παίκτες” του χώρου θα τον είχαν καταστρέφει ήδη. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά “πυροτεχνήματα”. Ακόμα ένας δισεκατομμυριούχος που φαίνεται. Από εμένα δεν χαίρει καμίας εκτίμησης, όπως και πολλοί αντίστοιχοι… Συνέχεια »

Anonymous

1/6/2004 : Martin Eberhard (CEO) & Marc Tarpenning (CFO) ιδρύουν την Tesla
6/2004 Elon Musk = οδηγεί τον πρώτο γύρο επένδυσης για την Tesla και επενδύει $6.35Μ
10/2008 Ο Elon Musk γίνεται ο τρίτος CEO της Tesla και απολύει 25% προσωπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.