Το Facebook κατέβασε 1,5 εκ. videos από την τρομοκρατική επίθεση της Ν.Ζηλανδίας

Facebook τρομοκρατική επίθεση, Το Facebook κατέβασε 1,5 εκ. videos από την τρομοκρατική επίθεση της Ν.Ζηλανδίας

Facebook τρομοκρατική επίθεση, Το Facebook κατέβασε 1,5 εκ. videos από την τρομοκρατική επίθεση της Ν.Ζηλανδίας

Το Facebook, ανακοίνωσε πως αφαίρεσε 1.5 εκ. βίντεο παγκοσμίως, μόλις το πρώτο 24ωρο από την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ζηλανδία.

Τα ξημερώματα, οι υπεύθυνοι του Facebook, ανακοίνωσαν στο Twitter, πως αφαιρέθηκαν 1.5 εκ βίντεο, τα οποία έδειχναν τις λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Ζηλανδία. Από αυτόν τον αριθμό, τα 1.2 εκ. βίντεο, μπλοκαρίστηκαν την ώρα που γινόταν το upload.

Η εταιρεία, επίσης δήλωσε πως αφαίρεσε και όλα τα επεξεργασμένα βίντεο, τα οποία ναι μεν δεν έδειχναν αποτρόπαιο υλικό, ωστόσο ήταν μια κίνηση που έγινε ως ένδειξη σεβασμού, σε όλο τον κόσμο που επηρεάστηκε από την τρομοκρατική επίθεση. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς πλατφόρμας, να κατευνάσουν τις ανησυχίες των αρχών της Νέας Ζηλανδίας.

Ο αριθμός των νεκρών στην Νέα Ζηλανδία, έχει φτάσει τους 50. Ο τρομοκράτης, κατά την ώρα της επίθεσης, έκανε live-stream στο Facebook, επί 17 λεπτά, με την βοήθεια μιας εφαρμογής, η οποία είναι σχεδιασμένη για τους λάτρεις των extreme sports. Κάποιοι πήραν το υλικό και δημιούργησαν αντίγραφα, τα οποία αναδημοσίευσαν στο Facebook λίγο αργότερα αργότερα.

Σε δήλωση της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, κα Jacinda Ardern, είπε πως θέλει να συζητήσει με τους υπεύθυνους του Facebook για τους όρους χρήσης και τις δικλείδες ασφαλείας, που έχει το live streaming της πλατφόρμας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Ντροπηηη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.