Facebook: Εξηγήσεις για το Safety Check

Το εργαλείο του Safety Check του Facebook ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν επειδή το Facebook χρησιμοποίησε το εργαλείο αυτό με την συγκεκριμένη αφορμή και όχι σε άλλες περιπτώσεις κινδύνων σε άλλα μέρη του κόσμου. Τώρα, το Facebook δίνει τις εξηγήσεις του γιατί έγινε αυτό. 

Το Facebook απάντησε σε όσους το κατηγορούν με ένα επίσημο post στο blog του, τονίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το Safety Check για έναν λόγο πέρα από μία φυσική καταστροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο του Safety Check του Facebook έχει σχεδιαστεί εξαρχής για φυσικές καταστροφές και τον εντοπισμό ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Το Facebook ζητά επιείκεια από τους επικριτές του, καθώς αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το εργαλείο στην Γαλλία, ενώ τώρα που έχει γίνει η αρχή, σημειώνει ότι θα μπορεί να το ενεργοποιεί και σε μελλοντικές τέτοιες περιπτώσεις (ελπίζουμε φυσικά, να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον), χωρίς διακρίσεις και άλλες προτιμήσεις. Ο σκοπός του Facebook είναι να γίνει το Safety Check ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους το έχουν ανάγκη σε δύσκολες καταστάσεις.

Πηγή

Σχόλια

  • Στη Συρία θα ενεργοποιηθεί; στη Βυρητό αντιπροχθές;;; ή όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι;;;;

  • Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Όποιος προτάσσει την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν αξίζει τίποτε από τα δύο».

  • Βασικα τωρα η Γαλλια ειναι το πιο ιδανικο και ασφαλεστερο μερος για να μεινει κανεις επειδη δεν θα ξαναγινει κατι τετοιο...επομενως οι επομενες χωρες που θα χτυπηθουν απο κατι ιδιο με της Γαλλιας ειναι οι αμεσως μαγλυτερες δυναμεις οπως η Ρωσια και η Γερμανια...Αλλα θα αργησει να γινει διοτι ειναι ο νομος της τρομομρατιας.

  • Καλά κάνανε και το ενεργοποιήσανε τώρα με την γαλλία της οποίας η πολίτες είναι μόνη που μας στηρίζουν σε όλοι την ευρώπη...!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.