Internet

Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube κατά της τρομοκρατίας

Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube συνεργάζονται με στόχο την καταπολέμηση των τρομοκρατών στο διαδίκτυο. Το “Global Internet Forum to Counter Terrorism” βασίζεται σε διάφορες υπάρχουσες πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στην απομάκρυνση υλικού προσέλκυσης τρομοκρατικών πράξεων από το διαδίκτυο και στην προώθηση υλικού για την προσέλκυση νέων τρομοκρατών.

Το Φόρουμ έχει στόχο να διευκολύνει τα μέλη του να συνεργάζονται μεταξύ τους, καθώς και με κυβερνήσεις, μικρότερες εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το πεδίο δράσης του Φόρουμ θα έχει την δυνατότητα να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι βασικοί του στόχοι είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για την ανίχνευση τρομοκρατικού υλικού, η δημιουργία βέλτιστων πρακτικών αντιμετώπισης του “εξτρεμισμού και του ηλεκτρονικού μίσους” και η ανταλλαγή πληροφοριών. Επίσης θα υπάρξει συνεργασία με την αντιτρομοκρατική επιτροπή του ΟΗΕ για τη διοργάνωση διάφορων workshops.

Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες συμβαίνουν εν μέρει λόγω των πιέσεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες πιέζουν τις εταιρείες να περιορίσουν τη ρητορική μίσους.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 27 Ιουνίου 2017 15:42

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.