Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube κατά της τρομοκρατίας

Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube forum, Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube κατά της τρομοκρατίας

Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube συνεργάζονται με στόχο την καταπολέμηση των τρομοκρατών στο διαδίκτυο. Το “Global Internet Forum to Counter Terrorism” βασίζεται σε διάφορες υπάρχουσες πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στην απομάκρυνση υλικού προσέλκυσης τρομοκρατικών πράξεων από το διαδίκτυο και στην προώθηση υλικού για την προσέλκυση νέων τρομοκρατών.

Το Φόρουμ έχει στόχο να διευκολύνει τα μέλη του να συνεργάζονται μεταξύ τους, καθώς και με κυβερνήσεις, μικρότερες εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το πεδίο δράσης του Φόρουμ θα έχει την δυνατότητα να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι βασικοί του στόχοι είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για την ανίχνευση τρομοκρατικού υλικού, η δημιουργία βέλτιστων πρακτικών αντιμετώπισης του “εξτρεμισμού και του ηλεκτρονικού μίσους” και η ανταλλαγή πληροφοριών. Επίσης θα υπάρξει συνεργασία με την αντιτρομοκρατική επιτροπή του ΟΗΕ για τη διοργάνωση διάφορων workshops.

Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες συμβαίνουν εν μέρει λόγω των πιέσεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες πιέζουν τις εταιρείες να περιορίσουν τη ρητορική μίσους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.