Ο πεντάχρονος που πέρασε το τεστ της Microsoft

Ένα πεντάχρονο αγοράκι από το Coventry (Αγγλία) έγινε ο πιο νέος ειδικός στους υπολογιστές,στον κόσμο. Ο Ayan Qureshi, όπως ονομάζεται, είναι πλέον Microsoft Certified Professional αφού πέρασε τις εξετάσεις του τεχνολογικού γίγαντα όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Σήμερα είναι έξι ετών και έχει δημιουργήσει δικό του δίκτυο υπολογιστών στο σπίτι.

Ο πατέρας του μικρού είναι σύμβουλος πληροφορικής σε εταιρείες και μετακόμισαν από το Πακιστάν στην Αγγλία το 2009.

Ο μικρός ανέφερε ότι οι εξετάσεις ήταν δύσκολες αλλά το απόλαυσε και θέλει κάποια στιγμή να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο εταιρειών που θα έχουν τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπήρχαν ερωτήσεις τύπου multiple choice, συμπλήρωση κενών, να βάλει στη σωστή σειρά προτάσεις αλλά και scenario-based ερωτήσεις και το πιο δύσκολο ήταν να εξηγήσεις τις λέξεις σε ένα πεντάχρονο.

Ο πατέρας του μικρού τον έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με υπολογιστή όταν ήταν τριών χρονών, το άφηνε να παίζει με τους παλιούς του υπολογιστές οπότε άρχισε να αντιλαμβάνεται τι εστί σκληρός δίσκος και motherboard. Μιλώντας στο BBC ο πατέρας του ανέφερε ότι όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται πως ότι του έλεγε, την επόμενη μέρα το θυμόταν, τότε άρχισε να του δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Ayan έχει το δικό του computer lab στο σπίτι, που περιέχει δίκτυο υπολογιστών που έφτιαξε ο ίδιος. Περνά περίπου δυο ώρες την ημέρα μαθαίνοντας για το λειτουργικό σύστημα και πως να εγκαθιστά προγράμματα.

Όταν πήγε να παραστεί στις εξετάσεις οι υπεύθυνοι είχαν αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να τα καταφέρει καθώς ήταν ο πιο μικρός υποψήφιος που έχει παρευρεθεί σε εξετάσεις που απευθύνονται σε όσους θέλουν να γίνουν τεχνικοί.

Ο μικρός τελικά τα κατάφερε και θέλει στο μέλλον να δημιουργήσει στην Αγγλία την E-Valley, την αντίστοιχη Silicon Valley της Αμερικής.
five year old passes microsoft exam, Ο πεντάχρονος που πέρασε το τεστ της Microsoft

five year old passes microsoft exam, Ο πεντάχρονος που πέρασε το τεστ της Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vassilis Papathanasiou

ποιος είσαι ρε φίλε…..

geraldo.aliai

Και εγω που στην ηλικια του πετουσα πετρες στο παραθυρα του γειτονα. Τι να πεις το παιδι ειναι εξυπνο και μπραβω του.

grigsgr

Συγχαρητήρια για το παιδί. Αν μην τι άλλο είναι απίστευτα ευχάριστο και κάνει την οικογένειά του υπερήφανη.

Ρε φίλε geraldo.aliai, το μπράβο με ωμέγα; Έλεος ρε φίλε, όσο ανορθόγραφος και να είσαι, αυτό είναι απλά αδικαιολόγητο.

perastikos

Ρε συ grigsgr βλέπεις ότι το παιδί έχει γράψει ένα σχόλιο χωρίς ορθογραφικά και απλά του ξέφυγε ένα γράμμα. Το οποίο πολύ πιθανόν να ήταν τυχαίο ή λόγο autocorrect μην γίνεσαι επικριτικός χωρίς λόγο! Η γνώμη ενός ανθρώπου δεν κρίνετε από τα ορθογραφικά! Η τεχνολογία μας ενώνει παιδιά!

Υ.Γ: Χίλια μπράβο στον μικρο!

pantzos

grigsgr και τη έγινε που έγραψε το μπράβο με ωμέγα δηλαδή επειδή είπε κάποιος ότι πρέπει να είναι με όμικρον τη έγινε ξεκολλήστε με την ορθογραφία σιγά το πράμα. Φιλικά πάντα

kostas13

Το καιμενο το παιδάκι λυπάμαι που δεν θα έχει μια φυσιολογική ζωή όπως όλα τα 5χρόνια κτλ που χαίρονταν τα πιο όμορφα χρόνια τους φυσιολογικά .

Peleus!

Έχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα! Σίγουρα έχετε ακούσει ότι 3 χρόνος βρήκε τρύπα στο σύστημα του Xbox One, 12 “εντυπωσιάζει” την Google στην Θεσσαλονίκη, ενώ το μόνο τελικά που ήξερε να κάνει είναι να τρέχει .exe, και τώρα αυτό! Πολύ βρώμα οι ειδήσεις αυτές και για να προλάβω μερικούς…ΟΧΙ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ!

Sotiris

pantzos και ΕΣΥ όμως δεν πας πίσω.Το (τι έγινε) γράφεται με Ι όχι με Η. Φιλικά πάντα.

kypshell

Συγχαρητήρια στο πιτσιρίκο ….. και όσο αναφορά το παραπάνω θέμα παιδιά και εσύ pantzos έκανες ενα πολύ μεγαλύτερο λάθος που δεν υπάρχει καν σαν γραμματικό φαινόμενο :p το ….<> που αναγράφεις στο μήνυμα σου είναι ρητορική φράση με ερωτηματικό νόημα …..συνεπώς γράφεται έτσι <> όπως λες και εσύ πάντα φιλικά !!!

Theodore.

Οι Πακιστανοί,εχουν καποια έφεση στους υπολογιστες,αυτο ειναι γνωστο και εδω στην Ελλαδα.Βεβαια συνηθως τη χρησιμοποιουν για καμια ψιλοπαρανομη κονομα,αλλα λεμε τωρα…

Theodore.

Γι αυτους που αμφιβαλουν για το οτι υπαρχουν καποια “περιεργα” παιδια,ας πανε εδω,να μαθουν για τον πιτσιρικα,που θα τον στειλουν για PHD στα 14 του χρονια.
https://www.google.gr/search?q=14+year+old+autistic++boy+mathematics&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=e6VpVLLxL4qI8QOusIGICQ

Panos7GR

@Theodore: Γενικά οι Ινδο-τετοιες ράτσες έχουν έφεση στην επιστήμη των υπολογιστών.

Συγχαρητήρια στο μικρό και εύχομαι ότι το καλύτερο!

Nik

Δε βλέπω κάτι περίεργο. Ο ένας εύκολα πιάνει στους υπολογιστές και τεχνολογία, ο άλλος είναι καλός σε κάτι άλλο. Εγώ προσωπικά στη δουλειά όποιο μηχάνημα και να φέρουν το βάζω μπρος και το δουλεύω σε μια ώρα το πολύ, αλλά κάποια άλλα πράγματα δε πιάνει το μυαλό μου. Τέλος πάντων. Από τη μια μπράβο στο παιδί, από την άλλη αφήστε λίγο τα παιδιά να χαρούν τη ζωή. Από μωρά τους βλέπω χωμένους στην οθόνη.

Γιάννης

Ελα τώρα νεοέλληνα. Εδω σε θέλω. Διαβάζεις αυτή την είδηση, κοιτάς το παιδί σου και αναρωτιέσαι…. Μπορεί ή όχι;
Η είδηση μπορεί να είναι φτιαχτή.Το τεστ ίσως το πέρασε και με τύχη. Βλέπεις είναι και το multiple choice που βοηθά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων, θα προσπαθήσουν να βάλουν τα παιδιά τους μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους,για να τα μάθουν όσο περισσότερο και καλύτερα γίνεται, πριν ακόμα τους δείξουν πώς μπορουν να φυτέψουν ένα δέντρο και πώς είναι να πατάς ξυπόλητος σε φρέσκοργωμενο χώμα.
Ολα τα άλλα είναι pixels. Και όσο πιο αληθοφανή είναι, τόσο πιο μικροσκοπικά γίνονται. Η ζωη είναι μεγάλη για να χωρέσει στα pixels τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.