Google search, στα χαμηλότερα ποσοστά από το 2008, ανεβαίνει η Yahoo

Όταν μιλάμε για μηχανές αναζήτησης η Google είναι αυτή κυριαρχεί εδώ και χρόνια, ενώ είναι σαν να παίζει μόνη της σε άδειο γήπεδο. Αυτό όμως επιχείρησε να αλλάξει, ή έστω να ανακόψει με κάποιον τρόπο η Yahoo η οποία τον Νοέμβριο ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Mozilla και έγινε η default μηχανή αναζήτησης στις ΗΠΑ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η συνεργασία αυτή φαίνεται πως ξεκίνησε να αποδίδει, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων StatCounter, για τον μήνα Δεκέμβριο τα ποσοστά ανέβηκαν στο 10.4% από το 8.6% που ήταν τον προηγούμενο μήνα ενώ πέρσι την ίδια περίοδο ήταν στο 7.4%. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ποσοστά της Yahoo εδώ και 5 χρόνια.

Από την άλλη, τα ποσοστά της Google για τον Δεκέμβριο, αν και δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με της Yahoo, είναι τα χαμηλότερα από το 2008. Το μερίδιο της αγοράς για τη μηχανή της Google έπεσε στο 75.2% από το 77.3% που ήταν τον Νοέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν στο 79.3%. Εν τω μεταξύ το Bing της Microsoft έχει το 12.5% της αγοράς.

Σύμφωνα με την StatCounter, ο Firefox είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Web browser στον κόσμο μετά τον Chrome και τον Internet Explorer ενώ στις ΗΠΑ έχει μόλις το 12% για το Δεκέμβριο.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.