Hackers παραβίασαν το Twitter του ίδιου του CEO

Twitter, Hackers παραβίασαν το Twitter του ίδιου του CEO

Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey έπεσε θύμα των hackers οι οποίοι κατάφεραν να παραβιάσουν τον λογαριασμό του με αποτέλεσμα την δημοσίευση 17 προσβλητικών tweet. Οι δημοσιεύσεις αυτές δεν έμειναν για περισσότερο από 10 λεπτά στην διάσημη πλατφόρμα και μία ώρα αργότερα ο λογαριασμός είχε ήδη γυρίσει στα χέρια του χρήστη.

Το Twitter Comms γρήγορα σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως τα συστήματα ασφαλείας της πλατφόρμας δεν παραβιάστηκαν. Σύμφωνα με την δήλωση, ο φορέας κινητής τηλεφωνίας φταίει για την υποκλοπή των στοιχείων καθώς ο λογαριασμός ήταν συνδεδεμένος με το τηλέφωνο του χρήστη.

Οι hackers χρησιμοποίησαν μία υπηρεσία που προσφέρουν οι φορείς κινητής τηλεφωνίας. Η τεχνική επέτρεψε την μεταφορά της κάρτας SIM σε ένα φυσικό chip. Αυτό χρησιμοποιείται από τους κατόχους του τηλεφώνου ώστε σε περίπτωση που η κάρτα χαθεί ή σπάσει να διατηρηθεί ο αριθμός του τηλεφώνου. Για την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας η εξυπηρέτηση πελατών πρέπει να ζητήσει αρκετά στοιχεία τα οποία παρέχει ο πελάτης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι άγνωστο αν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία.

Τα tweet έγιναν μέσω του Cloudhopper οπότε οι κακόβουλοι χρήστες δεν είχαν καμία άλλη πρόσβαση στον λογαριασμό του CEO του Twitter και η μόνη ενέργεια που μπορούσαν να εκτελέσουν ήταν η δημοσίευση κάποιου post.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.