Η Hellas OnLine προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των dialers

Στα πλαίσια προστασίας των πελατών της, η Hellas OnLine θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να προκύψουν από την χρήση dialer.

Ο dialer τροποποιεί τον αριθμό κλήσης και πραγματοποιεί κλήσεις προς αριθμούς υψηλής χρέωσης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία ο τηλεφωνικός σας λογαριασμός. O dialer είναι λογισμικό που συνδέεται στην τηλεφωνική γραμμή, αφού έχει εγκατασταθεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC), ενίοτε χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Το λογισμικό αυτό εγκαθίσταται ανεξάρτητα από τον πάροχο που προσφέρει υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet. Κάποιες ιστοσελίδες (web sites) ζητούν από τους χρήστες να αποδεχθούν συγκεκριμένους όρους και συνθήκες, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον ή σε περιορισμένης χρήσης περιεχόμενο. Με την αποδοχή των όρων, «Accept» ή «Agree», το λογισμικό εγκαθίσταται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και απενεργοποιεί τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις σύνδεσης στο Internet.

Η Hellas OnLine σας προτείνει τους παρακάτω τρόπους αντιμετώπισης:
Προτού «κατεβάσετε» οποιαδήποτε εφαρμογή λογισμικού, ειδικά από ιστοσελίδες που δεν γνωρίζετε, είναι σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις καθώς και τους σχετικούς όρους και συνθήκες που εμφανίζονται.

Συγκεκριμένα:

Συχνός έλεγχος του ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω προγράμματος προστασίας (antivirus)
Εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος προστασίας (firewall)
Έλεγχος συνδέσεων αγνώστου προελεύσεως
Εγκατάσταση λογισμικού γονικού ελέγχου (parental control)
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή/και καλέστε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο τηλέφωνο 210-6151000.

Επεξεργάστηκε την 22 Οκτωβρίου 2007 17:39

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.