Απετράπησαν αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο δεκαήμερο, απετράπησαν άλλες (22) περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου. Σε δύο από τις περιπτώσεις αυτές τα άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε Νοσοκομεία καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις κινήθηκε η διαδικασία εγκλεισμού τους σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του έτους, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, εντόπισε συνολικά (125) άτομα, ηλικίας από 13 έως 52 ετών, τα οποία εκδήλωσαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν, μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, εκ των οποίων τέσσερις από Κύπρο, ένας από Αγγλία και ένας από Σρι Λάνκα.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλήθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις, ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα», με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Για την έρευνα και τον εντοπισμό τους, σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του Διαδικτύου, παράλληλα με τους ερευνητές Αστυνομικούς, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενημέρωναν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2010 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από πρόθεση αυτοκτονίας (58) συνανθρώπους μας, ενώ ο συνολικός αριθμός από το έτος 2006 ανέρχεται στα (261) άτομα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Αυγούστου 2011 22:38

Σχόλια

  • Τα social media έχουν τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ τους, αλλά έχουν και κάποια καλά στοιχεία όπως αυτό...Τουλάχιστον ξέρουμε ότι αυτοί οι 125 "προβληματισμένοι" άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει την αξία της ζωής, και θέλουν να πεθάνουν, ζουν εξαιτίας των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φυσικά των social media..!

  • Με συγχωρεις Γιωργο απο επανω αλλα μηπως εισαι λιγο βιαστικος και τους εκρινες τους ανθρωπους αμεσως πως δεν εχουν καταλαβει την αξια της ζωης; Τετοια προβληματα δεν ειναι ασπρο μαυρο ουτε οδηγειται καποιος σε τετοιες πραξεις στα καλα του καθουμένου. Ας ειμαστε συντηρητικοί στο να κρινουμε και εξαιρετικά δεκτικοί στο να κατανοούμε , εχω να προτείνω.

  • Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όποιος θέλει να αυτοκτονίσει δεν το λέει σε κανέναν πόσο μάλον να το διμοσιεύσει στα social network. Aπλά αυτά τα άτομα θέλουν να τραβίξουν το ενδιαφέρον των άλλων πάνο τους, επειδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να το έχουν.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.