Φαντάσου τώρα να φιλάς το ανιψάκι σου και ξαφνικά να ακούσεις χτυπήματα στο μπάνιο. Λογικό είναι να καλέσεις την αστυνομία, άσχετα με το που θα καταλήξει όλο αυτό.
Στις 13:48 δύο άντρες από το Όρεγκον κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν μία απόπειρα εισβολής στο σπίτι τους. Οι άντρες είπαν, ότι ο πιθανός κλέφτης βρισκόταν στο κλειδωμένο μπάνιο και πως μπορούσαν να δουν σκιές κάτω από τη πόρτα του μπάνιου. Επτά λεπτά αργότερα, έφτασε μία ομάδα αστυνομικών, η οποία περικύκλωσε το σπίτι. Ένα μέρος της ομάδας πήγε έξω από το μπάνιο με ένα εκπαιδευμένο K-9 και άκουσαν χτυπήματα στο εσωτερικό του μπάνιου.
Η αστυνομία είπε στη Washington Post ότι υπέθεσαν πως ο ύποπτος προσπαθούσε να ανοίξει με τη βία το παράθυρο ως μία τελευταία προσπάθεια να ξεφύγει. Γι’ αυτό, το να απαιτήσουν από τον εισβολέα να ανοίξει την πόρτα δεν ήταν πλέον επιλογή. Οι αστυνομικοί τελικά έβγαλαν τα όπλα τους και εισέβαλαν στο μπάνιο με τη βία. Πίσω από την πόρτα αντίκρισαν μία μπερδεμένη ρομποτική σκούπα, Roomba, να χτυπάει συνεχώς στην πόρτα της ντουζιέρας.
Οι ίδιοι είπαν ότι έκαναν αρκετές ανακοινώσεις πριν εισβάλουν στο δωμάτιο και κάθε φορά τα χτυπήματα γινόντουσαν πιο έντονα. Προφανώς, όταν άνοιξαν την πόρτα δεν μπορούσαν να σταματήσουν τα γέλια, κι όπως ανέφεραν τουλάχιστον η σκούπα είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό του πατώματος.
Το Γραφείο του Σερίφη δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook η οποία απεικόνιζε την Roomba συνοδευόμενη από ένα banner “MOST WANTED”. Οι δύο άντρες είπαν ότι είχαν πάει επίσκεψη στο σπίτι για να προσέχουν τον ανιψιό τους και ύστερα από μια βόλτα στο πάρκο άρχισαν να ακούν τους ήχους από το μπάνιο. Οι ίδιοι δεν γνώριζαν ότι η Roomba ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο, ούτε πως είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το καθάρισμα.
Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.
Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου