Bing, Η νέα μηχανή αναζήτησης από τη Microsoft

Η Microsoft Corp. παρουσίασε το Bing, μία νέα Μηχανή Αναζήτησης που συμβάλλει στη διαδικασία λήψης ταχύτερων και ορθότερων αποφάσεων. Το Bing, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα των σημερινών μηχανών αναζήτησης, εξασφαλίζει και επιπλέον οφέλη προσφέροντας μια νέα εμπειρία χρήσης, αλλά και ενισχυμένα εργαλεία που εστιάζουν σε τέσσερις κεντρικούς τομείς: την απόφαση αγοράς, τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, την έρευνα για μία ιατρική πάθηση και την αναζήτηση μίας τοπικής επιχείρησης.

, Bing, Η νέα μηχανή αναζήτησης από τη Microsoft

Το αποτέλεσμα αυτής της νέας προσέγγισης αποτελεί ένα σημαντικό ξεκίνημα για ένα νέο και πιο δυναμικό είδος υπηρεσίας αναζήτησης, το οποίο η Microsoft αποκαλεί Bing και είναι σχεδιασμένο για να επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του όγκου των πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο, για τη γρηγορότερη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Η νέα υπηρεσία βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.Bing.com και η ανάπτυξή της σε παγκόσμια κλίμακα θα έχει ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Η εκρηκτική αύξηση περιεχομένου στο διαδίκτυο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και το Bing αναπτύχθηκε ως ένα εργαλείο που θα ανταποκριθεί σε αυτήν την αύξηση, βοηθώντας στην ευκολότερη περιήγηση και αναζήτηση των πληροφοριών. Μελέτη της comScore Inc. πάνω σε βασικές μηχανές αναζήτησης δείχνει ότι το 30% των αναζητήσεων εγκαταλείπεται χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι περίπου τα δύο τρίτα των υπόλοιπων αναζητήσεων χρήζουν σύνθετης αναζήτησης ή επανάληψης του ερωτήματος στη σελίδα αποτελεσμάτων της αναζήτησης.

Μία νέα προσέγγιση στην αναζήτηση στο διαδίκτυο
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 66% των χρηστών χρησιμοποιεί την αναζήτηση στο διαδίκτυο ολοένα και συχνότερα για να λάβει περίπλοκες αποφάσεις (1.156 συμμετέχοντες), η Microsoft όρισε τρεις κεντρικούς στόχους στο σχεδιασμό του Bing που θα καθοδηγούσαν την ανάπτυξή του: εξαιρετικά αποτελέσματα, πιο οργανωμένη εμπειρία και απλοποίηση εργασιών με εμβάθυνση σε πληροφορίες για γρηγορότερη και ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων. Η νέα αυτή υπηρεσία, ενσωματώνει μεγάλες καινοτομίες σε καίριους τομείς, όπως η δυνατότητα επέκτασης περιεχομένου, αναγνώρισης της πρόθεσης του εκάστοτε ερωτήματος και δημιουργίας περίληψης εγγράφων, προσφέροντας ένα νέο μοντέλο εμπειρίας για το χρήστη, το οποίο προσαρμόζεται δυναμικά στον εκάστοτε τύπο ερωτήματος, ούτως ώστε να προσφέρει συναφή και διαισθητικά εργαλεία λήψης αποφάσεων.

Εξαιρετικά αποτελέσματα αναζήτησης
Αν και τα συναφή αποτελέσματα αναζήτησης εξακολουθούν να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, μελέτες της Microsoft δείχνουν ότι μόνο ένα στα τέσσερα ερωτήματα αναζήτησης καταλήγει σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το Bing βοηθά στον εντοπισμό των συναφών αποτελεσμάτων αναζήτησης μέσα από λειτουργίες, όπως οι παρακάτω: το Best Match, που ξεχωρίζει και εκτελεί άμεσα την καλύτερη απάντηση, το Deep Links, που προσφέρει περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τις πληροφορίες που έχει να προσφέρει μία συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα, και το Quick Preview, που προσφέρει τη δυνατότητα προεπισκόπησης της σχετικής σελίδας, απλώς και μόνο σύροντας το ποντίκι πάνω το σύνδεσμο της σελίδας. Το Bing προσφέρει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες με ένα κλικ μέσω του Instant Answers, που έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει τις αναζητούμενες πληροφορίες στον κορμό της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για επιπρόσθετα κλικ.

Οργανωμένη εμπειρία αναζήτησης
Ολοένα και περισσότεροι χρήστες πραγματοποιούν περίπλοκες αναζητήσεις . Οι ερωτηθέντες της έρευνας δήλωσαν ότι μία οργανωμένη εμπειρία αναζήτησης θα ήταν διπλά χρήσιμη ως προς την ταχύτερη εξεύρεση πληροφοριών, αλλά και ολοκλήρωση των εργασιών. Το Bing συμπεριλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες που οργανώνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως το Explore Pane, ένα σετ δυναμικών εργαλείων πλοήγησης και αναζήτησης στην αριστερή πλευρά της σελίδας, το Web Groups, το οποίο ομαδοποιεί τα αποτελέσματα, τόσο στο Explore Pane, όσο και στα ίδια τα αποτελέσματα, και το Related Searches and Quick Tabs, που πρόκειται ουσιαστικά για έναν πίνακα περιεχομένων με διαφορετικές κατηγορίες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Στο σύνολο τους αυτές, καθώς και άλλες λειτουργίες του Bing, εξασφαλίζουν καλύτερη περιήγηση στα αποτελέσματα αναζήτησης και γρηγορότερη εύρεση των επιθυμητών πληροφοριών, διευκολύνοντας ουσιαστικά τη λήψη αποφάσεων.

Απλοποίηση εργασιών και λεπτομερής ενημέρωση
Η έρευνα της Microsoft κατέληξε στο ότι οι αγορές, τα ταξίδια, οι τοπικές επιχειρήσεις και πληροφορίες, καθώς και η έρευνα σε θέματα υγείας, είναι τομείς όπου ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη κατά τη λήψη καίριων αποφάσεων και για το λόγο αυτό το Bing διαθέτει λειτουργίες που συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, καθώς ένας καταναλωτής χρησιμοποιεί το Bing για να κάνει τις online αγορές του, η λειτουργία Sentiment Extraction διερευνά ενδελεχώς το διαδίκτυο, αναζητώντας απόψεις χρηστών και κριτικές ειδικών, προκειμένου να συνδράμει στην απόφαση αγοράς. Στο Bing Travel, η λειτουργία Rate Key συγκρίνει την τοποθεσία, την τιμή και τις ανέσεις που προσφέρουν διάφορα ξενοδοχεία και εμφανίζει τις καλύτερες τιμές με διαφορετικά χρώματα, ενώ το Price Predictor βοηθά στην ουσία τους καταναλωτές να αποφασίσουν πότε θα αγοράσουν ένα αεροπορικό εισιτήριο για να εξασφαλίσουν τις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Η νέα ομάδα προϊόντων θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες αλλαγές σε υπάρχοντα προγράμματα της Microsoft:
– Η πλατφόρμα χαρτογράφησης της Microsoft, το Virtual Earth, θα ονομάζεται πλέον Bing Maps for Enterprise. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.bing.com/community/blogs/maps/archive/2009/05/28/rebranding-microsoft-virtual-earth-to.aspx.
– Η τεχνολογία που προήλθε από την απόκτηση της Farecast από τη Microsoft τον Απρίλιο 2008 αποτελεί πλέον βασικό συστατικό στοιχείο του Bing Travel.
– Το δημοφιλές πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων της Microsoft, που πλέον είναι γνωστό ως Bing Cashback, με περισσότερες από 850 εμπορικές επιχειρήσεις και πάνω από 17 εκ. διαθέσιμα προϊόντα, θα ενσωματωθεί πλήρως στην εμπειρία του Bing Shopping.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet European Commission Microsoft

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Microsoft

H Κομισιόν και πιο συγκεκριμένα οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον της Microsoft σχετικά με την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams.

Internet Microsoft Microsoft Teams Outlook

Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες Teams και Outlook της Microsoft

Ζήτημα φέρονται να αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες Teams και Outlook της Microsoft, καθώς έχουν σταματήσει να λειτουργούν για όλους τους χρήστες.

Business Microsoft

Microsoft: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Microsoft για το β’ τρίμηνο χρήσης του 2022, όπως ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ.

Business Microsoft

Microsoft: Επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ότι προχωρά σε μία νέα πολυετή επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία που λάνσαρε το ChatGPT, την OpenAI.