Microsoft CEO προς χρήστες iPad: “Αγοράστε έναν πραγματικό υπολογιστή”

microsoft ceo ipad, Microsoft CEO προς χρήστες iPad: “Αγοράστε έναν πραγματικό υπολογιστή”

O CEO της Microsoft Satya Nadella βρέθηκε πρόσφατα στην Ινδία και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου βρήκε την ευκαιρία να ρίξει τα καρφιά του στην Apple κάνοντας πλάκα με δημοσιογράφους που είχαν στην κατοχή τους iPads.

Ο Sahil Mohan Gupta, του TechRadar αναφέρει ότι ο Nadella μπήκε μέσα στην αίθουσα απευθύνθηκε στον ίδιο και στον φίλο του λέγοντά τους να πάρουν έναν πραγματικό υπολογιστή: “You need to get a real computer, my friend”.

Βεβαίως αυτή δεν είναι η πρώτη αιχμή της Microsoft κατά του iPad, στέλεχος της εταιρείας έχει πει ανοιχτά ότι η Apple αντέγραψε το Surface Pro με το iPad Pro. O Ryan Gavin, General Manager των Surface, είχε πει πως το iPad Pro είναι αποτέλεσμα αντιγραφής της κατηγορίας 2-in-1 της Microsoft.

Τα iPad και Surface έχουν ομοιότητες ως προς το γεγονός ότι και τα δυο έχουν οθόνες αφής που λειτουργούν με stylus (Surface Pen και Apple Pencil) και έχουν αποσπώμενα QWERTY πληκτρολόγια. Ωστόσο, η κύρια διαφορά είναι στο λειτουργικό σύστημα, το Surface Pro τρέχει Windows 10 Pro και το iPad Pro, το iOS.

Ο Nadella είχε πετάξει το καρφί του πρόσφατα στην Apple όταν είχε δηλώσει πως η Microsoft δεν είναι κατασκευαστής πολυτελών ειδών, αλλά δημιουργεί εργαλεία, αναπτύσσει τεχνολογίες που χρησιμοποιούν άλλοι.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπονομεύσει οποιαδήποτε επιτυχία έχουν Apple ή Google, αλλά τονίζει ότι είναι εντελώς διαφορετικές εταιρείες. Το σχόλιο για τα “luxury” προϊόντα είναι σαφές ποιον έχει αποδέκτη.

“I don’t want to take away from whatever success Apple or Google are having. We are very different companies. We are not some middleman in the marketplace. We are a tool creator, we are not a luxury good manufacturer. That’s not who we are. We are about creating technologies so that others can build.”-Satya Nadella, CEO, Microsoft

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geo pap

και φτιαχνει εργαλεια με 1000+ε..ποπο ναι,

giannisanag

Κυριε Nadella ξυπνηστε από το λήθαργο που σας έχει βυθίσει η δεσπόζουσα θεση σας στην Αγορά. Ο κόσμος ΘΕΛΕΙ συσκευές που να ρέουν Δείτε ένα μεσαίο android tablet αν σας κάνουν πολυ luxury τα ipad . Θαυμάστε απλότητα λειτουργίας κάνοντας browsing η κάνοντας edit και μετά share μια φωτoγραφια. Μετά ελάτε στο windows tablet μου με τα 2gb μνήμη και τον χ25 intel 1.66ghz επεξεργαστή και κάντε το ίδιο στα wibdows 10. Θα καταλάβετε γιατι μισώ που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ το “εργαλείο” σας

Nickolas

Καλά κάνει και υποστηρίζει τα μηχανήματα της εταιρείας του αυτό μας έλειπε κιόλας (και ας έθαψε το τμήμα κινητής), αλλά έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες του καθένα.

Αν κάποιος κάνει τέτοια χρήση που δε χρειάζεται προγράμματα που υποστηρίζουν μόνο Windows τα iPad προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Επειδή όμως και σε αυτά οι τιμές έχουν ανέβει τρομερά με το φθηνότερο να κοστίζει 700 ευρώπουλα (μιλάω πάντα για τα φετινά μοντέλα) νομίζω πιο πολύ συμφέρει κάποιον να πάρει ένα windows laptop με κάρτα γραφικών ή ακόμη και ένα desktop να το έχει και για παιχνιδομηχανή, παρά ένα ipad και σε αυτές τις τιμές ένα windows μηχάνημα πετάει, καθώς έχεις σίγουρα i5 επεξεργαστή, 4 με 8GB Ram και SSD.

Τα android tablet δυστυχώς έχουν πάρει τον κατήφορο, με εξαίρεση τη Samsung που και πάλι δε βγάζει κάτι εξαιρετικό. Προφανώς όλες οι εταιρείες έχουν ρίξει βάρος στα smartphone γιατί εκεί είναι το ψωμί.

Thodoris

Ο χειροτερος CEO παρατησε το windows 10 mobile με ποσο κοσμο ξεκρεμαστο και το μονο που τον νοιαζει ειναι το Azure και Mixed Reality ολοι οι αλλοι τον @@@@@ συν εμενα που πειρα το 950 τελειο κινητο αλλα παρατημενο λειτουργικο λογου αυτου….

Agnostos13

Έχει κάποια πρόταση να μας κάνει ο κύριος Nadella από την εταιρεία του που να είναι εξίσου φορητή και με αντίστοιχες επιδόσεις με τα iPad και να είναι “πραγματικός υπολογιστής” στα ίδια λεφτά;
Γιατί έχω την αίσθηση αν δεν το δώσεις το χιλιάρικο δεν παίρνεις κάτι αξιοπρεπές (πχ Surface)…

ΥΓ. Ποιός του είπε οτί όσοι προτιμούν το tablet δεν έχουν υπολογιστή; Μήπως πρέπει να σκεφτεί γιατί κάποιος προτιμάει tablet αντί για το pc αντί να τους καρφώνει οτί δεν είναι αρκετά “επαγγελματίες” που δεν κουβαλάνε pc μαζί τους;

Σταύρος Χρι

Αυτό που είπε ο CEO είναι αλήθεια και ψέματα ταυτόχρονα… Έχει δίκιο στο κομμάτι που η Apple θέλει να μας πείσει ότι το αυτό το Tablet μπορεί να αντικαταστήσει τον υπολογιστή…. Αυτό δεν ισχύει με τίποτα. Ούτε καν δεν πλησιάζει τις δυνατότητες μιας συσκευής με windows… Από την άλλη παράλληλα έχει άδικο όταν τους λέει να πάρουν ένα surface pro (γιατί στην ουσία αυτό εννοεί ως πραγματικό PC-tablet) καθώς είναι η μέρα με την νύχτα στην τιμή. Όπως είπαν οι φίλιοι από πάνω για να πάρεις ένα surface pro που να μπορεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα (όπως ένα κανονικό PC που αναφέρει ο CEO) πρέπει να δώσεις πάνω από 1200ευρώ. Σε αυτή την τιμή παίρνεις 2 ipad. Άρα που είναι η σύγκριση και η συσχέτιση; Άλλη κατηγορία το καθένα… Το ένα είναι ένα Tablet με πολύ λιγότερες δυνατότητες και προφανώς αστείο να νομίζει κανείς ότι θα αντικαταστήσει το PC, αλλά από την άλλη πως το συγκρίνεις με κάτι που κάνει 2σια τιμή… Πως περιφρονείς κάτι που κάνει άψογα αυτά τα λίγα βέβαια πράγματα που κάνει ενώ όμως έχει μισή τιμή από αυτό που προσφέρεις εσύ ;

Μανώλης

υπερβολή αυτό το “αστείο”… σίγουρα κι αυτός καταλαβαίνει ότι για κάποιον που θέλει ένα ελαφρύ σε βάρος μηχάνημα για ίντερνετ, social media και για να γράφει και κανά κείμενο (ακόμα και φοιτητής να είναι) ένα tablet όπως το iPad ή έστω ένα Android με αποσπώμενο πληκτρολόγιο είναι τέλειο και λιγότερο από τα μισά χρήματα που ζητάει για το Surface!!!!

ΝΙΚΟΣ

Το surface δεν είναι μονόδρομος στην κατηγορια που αναφέρθηκε ο Ναντέλα. Υπάρχουν 2-1 με το 1/2-1/3 των χρημάτων που κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Τύπου surface δλδ
Και όταν βγάλουν τέτοια μηχανάκια με arm -> μικρά , ελαφριά ,LTE με μεγάλη αυτονομία τα κλασσικά tablet τελειώνουν οριστικά & όχι μόνο.

Agnostos13

Πάντως για την ώρα με ένα αξιοπρεπές tablet (πχ ipad) η αλήθεια είναι οτί μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα αρκετές καθημερινές εργασίες ακόμα και δουλειά γραφείου ως ένα βαθμό (εφόσον δεν απαιτούνται ειδικές εφαρμογές)…

ΝΙΚΟΣ

Άστο καλύτερα.Το έχουμε δοκιμάσει το έργο με ipad. Αφήστε τα παραμύθια. Για παιχνίδια και σερφάρισμα να σκοτώνεις την ώρα σου, καλό είναι.Να βγάζει ο Κούκ κανά ευρουλάκι από το store.

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Γιατί δοκίμασες να δουλέψεις MS Office και δεν τα κατάφερες;

X

Βασικα το IPad όντως δεν ειναι κανονικός υπολογιστής ειναι ταμπλετ. Αλλα εκει στην MS που εχουν βγάλει τα Surface που δεν ειναι ούτε υπολογιστές ούτε ταμπλετ καλα θα κάνουν να μην λένε πολλά η σιωπή ειναι χρυσός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.