Η Microsoft ενισχύει την online προστασία της Ε.Ε

Microsoft Ευρώπη, Η Microsoft ενισχύει την online προστασία της Ε.Ε

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft Corp, από σήμερα 20 Φεβρουαρίου, επεκτείνεται η προστασία που προσφέρει μέσω του AccountGuard σε 12 νέες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κίνηση αυτή είναι απάντηση στις online επιθέσεις που έχουν αυξηθεί.

Από τον Σεπτέμβρη έως και τον Δεκέμβριο του 2018, η Microsoft, εντόπισε μια πληθώρα online επιθέσεων, που είχαν στόχο υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Διεθνών Σχέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου. Στην συνέχεια, παρατηρήθηκαν επιπλέον επιθέσεις σε ομάδα υπαλλήλων που εργάζονται στα Ευρωπαϊκά Γραφεία, των Apen Institute και German Marshall Fund.

Όπως δημοσιεύτηκε στο blog της Microsoft, πάνω από 104 λογαριασμούς δέχτηκαν επιθέσεις. Οι υπάλληλοι που επηρεάστηκαν, βρίσκονται στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Ρουμανία και την Σερβία. Η εταιρεία πιστεύει, πως πίσω από αυτές τις επιθέσεις βρίσκεται η ομάδα Strontium.

Σκοπός της Microsoft, είναι να κλείσει τα κενά ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί προκειμένου, να μην επηρεάζονται από τις απόπειρες hacking. Η κίνηση αυτή, έρχεται σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς τον Μάϊο είναι οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.