Microsoft: Πλήρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για να αποκτήσει τον Ninja;

Ninja, Microsoft: Πλήρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για να αποκτήσει τον Ninja;

Τον περασμένο Αύγουστο, ο γνωστός streamer Tyler “Ninja” Blevins εγκατέλειψε το Twitch και μεταφέρθηκε στη streaming πλατφόρμα της Microsoft. Αρκετοί πίστευαν ότι η κίνηση του ήταν λάθος, αλλά μέσα σε μόλις πέντε ημέρες είχε φτάσει ήδη τους ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο Mixer.

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει streamer

Νεότερη αναφορά θέλει τη Microsoft να έχει πληρώσει τον Ninja 20 με 30 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής ή περίπου 18 με 28 εκατομμύρια ευρώ, για να μεταφερθεί στο Mixer. Μάλιστα, η ίδια αναφορά σημειώνει ότι ο streamer υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο.

Για όσους θέλουν ένα μέτρο σύγκρισης, ο Ninja είχε δηλώσει ότι κατάφερε να βγάλει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής ή 9 εκατομμύρια ευρώ το 2018, από τη δραστηριότητα του ως streamer στο Twitch.

Στην αναφορά σημειώνεται ότι ένας steamer του Twitch με περίπου 10.000 ταυτόχρονα ενεργούς θεατές μπορεί να λάβει προσφορές ακόμη και ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Την ίδια στιγμή, μικρότεροι streamers μπορούν να λάβουν μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια Αμερικής.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι αν κάποιος το προσπαθήσει πραγματικά μπορεί να έχει αυξημένα έσοδα από την ενασχόληση του με το streaming παιχνιδιών. Ο Ninja και η υποτιθέμενη εξαγορά του από το Mixer αποτελούν ξεκάθαρο παράδειγμα.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο streamer είχε έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων στο Twitch, η Microsoft θα έπρεπε να του προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, όλα αυτά αποκτούν βάση μόνο εάν ο Ninja δεν μεταφέρθηκε οικειοθελώς στο Mixer, αλλά παρακινούμενος από τα οικονομικά οφέλη που θα του προσέφερε αυτή η κίνηση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγανακτησμένος Ρεαλιστής

Κάτσε πρώτα να έρθει το 1000άρι ίντερνετ στην Ελλάδα το 2030 και τα ξαναλέμε τότε. Γιατί με το VDSL έχεις 60ms ping το λιγότερο σε ευρωπαϊκούς servers. Όσο δε για το 10 upload, μόνο σε 720p 30fps μπορείς να κάνεις live streaming χωρίς να κολλάει. Και ως γνωστόν με αυτά τα ping του DSL δεν νικάς. Και αν δεν νικάς από λεφτά δεν… Οπότε κύριοι αρθρογράφοι δεν αρκεί απλά κάποιος να το θέλει εδώ στο Ελλάντα, πρέπει να υπάρχουν και οι υποδομές, που ως γνωστόν πρώτα θα βγάλει ο ήλιος κέρατα και μετά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alphabet Google Microsoft

Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ HubSpot αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Gear Microsoft Samsung

Samsung Galaxy Book4 Edge: Φέρνει λειτουργίες Copilot+ και Galaxy AI με το Snapdragon X Elite

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών με την ονομασία «Copilot+ PCs», τα οποία εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη ικανά για 40+ TOPS.

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.