Microsoft: Θα αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους με AI στα News και MSN

Microsoft, Microsoft: Θα αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους με AI στα News και MSN

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ωθήσει την ανθρωπότητα να εξετάζει και να χρησιμοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς την εξ αποστάσεως εργασία, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, και τα μέσα αυτόματης διεκπεραίωσης διαδικασιών. Αυτό δεν είναι κακό, για αρκετούς λόγους. Ωστόσο, επηρεάζει αρνητικά τη ζωή πολλών εργαζομένων, και ένα παράδειγμα είναι η επερχόμενη δράση της Microsoft.

Το AI παίρνει τις δουλειές των ανθρώπων

Σύμφωνα με τους The Guardian, και άλλα ειδησεογραφικά μέσα, η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει δεκάδες δημοσιογράφους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο News και το MSN.

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου, ο τεχνολογικός κολοσσός θα απολύσει 50 υπαλλήλους στις ΗΠΑ και 27 στην Αγγλία, και θα τους αντικαταστήσει με AI. Πρόκειται κυρίως για προσωπικό το οποίο είναι υπεύθυνο για την εύρεση, επιλογή, και επεξεργασία ειδήσεων. Οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης δεν θα επηρεαστούν.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι οι απολύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία, αλλά είναι μέρος της αξιολόγησης που πραγματοποιεί η εταιρεία ανά διαστήματα, και η οποία μερικές φορές οδηγεί σε αναγκαίες αναδιατάξεις.

Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, η αντικατάσταση των δημοσιογράφων με AI εγείρει κάποια ερωτήματα. Θα μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft να διαχειριστεί σωστά το περιεχόμενο που θα έχει στα χέρια της; Έχει την ικανότητα να ακολουθήσει αυστηρές συντακτικές οδηγίες; Μπορεί να εξετάζει την καταλληλότητα του υλικού ώστε να αποτρέπει την άμεση θέαση βίαιου υλικού;

Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό, αλλά ελπίζουμε να μην οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο όγκο απολύσεων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ozzywalker

Ο Elon Musk το είπε σε μια συνέντευξη με Άραβες γεμάτο. Υπάρχει και στο YouTube. Πως πρέπει να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια “σύνταξη” γιατί η A.I. θα αυξηθεί και θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στο μέλλον. Όλα με τεχνητή νοημοσύνη θα γίνονται. Τί δεν καταλαβαίνεις; Μας προετοιμάζει γιατί ξέρει. Ρομποτάκια ενωθείτε, ρομποτάκια εεε 🎵🎶

Στελιος

κακο ειναι αυτό που λέει?

ΑΝΔΡΕΑΣ

Ευτυχώς η λατρεμένη ολοφώτεινη θεά μας δεν ασχολείται με τέτοια απάνθρωπα τερτίπια και διατηρεί ακέραιες τις θέσεις εργασίας των παιδι.. εε των καλοπληρωμένων υπηκόων μας στην γραμμή συναρμολόγησης των IP68 Iphone μας και των αλύγιστων iPAD μας.
Το αυτό ισχύει και για τους εξωπραγματικούς μας software engineers που αξίζουν κάθε χρυσάφι, ειδικά με την νέα έκδοση 13.5 που στο LAPTOP-PC -SERVER Replacement IPAD OS κάνει παπάδες ,μοναδική εκπληκτική εμπειρία χρήσης εισαγωγής pin & clean cache μέσω συχνών επανεκιννήσεων. Μόνο Apple ! Rage against the AI Machines!

Chris_BMW

Να!! Άλλη μια λαμπρή απόδειξη για το φοβερό marketing της Apple.
Microsoft ο τίτλος του άρθρου με καμία αναφορά σε Apple, σχόλια για την Apple από κάτω …

Manolis

Το πραγματικό ρεπορτάζ, η έρευνα και η σύνταξη κειμένου με συγκεκριμένο νόημα δεν μπορεί να αντικατασταθεί (τουλάχιστον όχι ακόμα). Αυτό που αντικαθιστούν είναι η αναμετάδοση των ειδήσεων.

Kosmas

Η επιλογή ειδήσεων που γινόταν με ανθρώπινο χέρι ήταν η καλύτερη που είχε η Microsoft. Η google χρησιμοποιεί τα trends η Apple δε έχει το χειρότερο news app με επίπεδο πρώτου θέματος και espresso. Κρίμα απλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.