Microsoft: Θα αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους με AI στα News και MSN

microsoft

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ωθήσει την ανθρωπότητα να εξετάζει και να χρησιμοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς την εξ αποστάσεως εργασία, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, και τα μέσα αυτόματης διεκπεραίωσης διαδικασιών. Αυτό δεν είναι κακό, για αρκετούς λόγους. Ωστόσο, επηρεάζει αρνητικά τη ζωή πολλών εργαζομένων, και ένα παράδειγμα είναι η επερχόμενη δράση της Microsoft.

Το AI παίρνει τις δουλειές των ανθρώπων

Σύμφωνα με τους The Guardian, και άλλα ειδησεογραφικά μέσα, η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει δεκάδες δημοσιογράφους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο News και το MSN.

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου, ο τεχνολογικός κολοσσός θα απολύσει 50 υπαλλήλους στις ΗΠΑ και 27 στην Αγγλία, και θα τους αντικαταστήσει με AI. Πρόκειται κυρίως για προσωπικό το οποίο είναι υπεύθυνο για την εύρεση, επιλογή, και επεξεργασία ειδήσεων. Οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης δεν θα επηρεαστούν.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι οι απολύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία, αλλά είναι μέρος της αξιολόγησης που πραγματοποιεί η εταιρεία ανά διαστήματα, και η οποία μερικές φορές οδηγεί σε αναγκαίες αναδιατάξεις.

Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, η αντικατάσταση των δημοσιογράφων με AI εγείρει κάποια ερωτήματα. Θα μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft να διαχειριστεί σωστά το περιεχόμενο που θα έχει στα χέρια της; Έχει την ικανότητα να ακολουθήσει αυστηρές συντακτικές οδηγίες; Μπορεί να εξετάζει την καταλληλότητα του υλικού ώστε να αποτρέπει την άμεση θέαση βίαιου υλικού;

Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό, αλλά ελπίζουμε να μην οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο όγκο απολύσεων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ozzywalker

Ο Elon Musk το είπε σε μια συνέντευξη με Άραβες γεμάτο. Υπάρχει και στο YouTube. Πως πρέπει να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια “σύνταξη” γιατί η A.I. θα αυξηθεί και θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στο μέλλον. Όλα με τεχνητή νοημοσύνη θα γίνονται. Τί δεν καταλαβαίνεις; Μας προετοιμάζει γιατί ξέρει. Ρομποτάκια ενωθείτε, ρομποτάκια εεε 🎵🎶

Στελιος

κακο ειναι αυτό που λέει?

ΑΝΔΡΕΑΣ

Ευτυχώς η λατρεμένη ολοφώτεινη θεά μας δεν ασχολείται με τέτοια απάνθρωπα τερτίπια και διατηρεί ακέραιες τις θέσεις εργασίας των παιδι.. εε των καλοπληρωμένων υπηκόων μας στην γραμμή συναρμολόγησης των IP68 Iphone μας και των αλύγιστων iPAD μας.
Το αυτό ισχύει και για τους εξωπραγματικούς μας software engineers που αξίζουν κάθε χρυσάφι, ειδικά με την νέα έκδοση 13.5 που στο LAPTOP-PC -SERVER Replacement IPAD OS κάνει παπάδες ,μοναδική εκπληκτική εμπειρία χρήσης εισαγωγής pin & clean cache μέσω συχνών επανεκιννήσεων. Μόνο Apple ! Rage against the AI Machines!

Chris_BMW

Να!! Άλλη μια λαμπρή απόδειξη για το φοβερό marketing της Apple.
Microsoft ο τίτλος του άρθρου με καμία αναφορά σε Apple, σχόλια για την Apple από κάτω …

Manolis

Το πραγματικό ρεπορτάζ, η έρευνα και η σύνταξη κειμένου με συγκεκριμένο νόημα δεν μπορεί να αντικατασταθεί (τουλάχιστον όχι ακόμα). Αυτό που αντικαθιστούν είναι η αναμετάδοση των ειδήσεων.

Kosmas

Η επιλογή ειδήσεων που γινόταν με ανθρώπινο χέρι ήταν η καλύτερη που είχε η Microsoft. Η google χρησιμοποιεί τα trends η Apple δε έχει το χειρότερο news app με επίπεδο πρώτου θέματος και espresso. Κρίμα απλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

Η εταιρεία παραγωγής του Steven Spielberg υπογράφει με το Netflix

H Amblin Partners, η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών του Steven Spielberg υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Netflix.

Internet Hackers

Have I Been Pwned: Πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί;

Το Have I Been Pwned καταγράφει τον αριθμό των usernames που έχουν διαρρεύσει από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα.

Internet Pornhub

Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Internet Bitcoin China

H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει.