Η NASA μας δίνει ήχο από την κίνηση του Perseverance στον πλανήτη Άρη

, Η NASA μας δίνει ήχο από την κίνηση του Perseverance στον πλανήτη Άρη

To γεγονός ότι μπορούμε να ακούμε ήχο από τον Άρη είναι από μόνο του εντυπωσιακό, πόσο μάλλον από το Perseverance σε κίνηση. H NASA δίνει στη δημοσιότητα, εκτός από εντυπωσιακές εικόνες και μοναδικούς ήχους από τον κόκκινο πλανήτη.

Η NASA έδωσε ένα χορταστικό clip συνολικής διάρκειας 16 λεπτών περίπου με τον ήχο από το Perseverance, βοηθώντας την ανθρωπότητα να ακούσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον ήχο μίας δικής της συσκευής να λειτουργεί σε έναν άλλον πλανήτη, εκτός της Γης. Ο απόκοσμος ήχος που μπορείτε να ακούσετε εάν κάνετε κλικ εδώ, έχει καταγραφεί από το υπερευαίσθητο μικρόφωνο που έχει στον βασικό του εξοπλισμό το rover της NASA.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από την ακρόαση είναι ότι το βαρύ rover με τους έξι τροχούς του κάνει αρκετό θόρυβο καθώς κινείται στην επιφάνεια του Άρη. Η ηχογράφηση αυτή έγινε στις 7 Μαρτίου 2021 και προέκυψε από την κίνηση 27 μέτρων περίπου που έκανε το Perseverance. Πολλά… εξασκημένα αυτιά, πάντως, έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι παρόμοιους ήχους παράγει και ένα βαρυφορτωμένο όχημα στη Γη όταν κινείται αργά και προσεκτικά πάνω σε βραχώδες έδαφος.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Gear Microsoft Science

Microsoft: Φέρνει επανάσταση στο Quantum Computing;

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών.