NASA: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Artemis το οποίο έχει στόχο να στείλει γυναίκες στη Σελήνη

NASA, NASA: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Artemis το οποίο έχει στόχο να στείλει γυναίκες στη Σελήνη

Η NASA ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με σκοπό να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι μέχρι το 2024. Το όνομα του προγράμματος είναι “Artemis”, από την Ελληνίδα θεά της Σελήνης, και δίδυμη αδελφή του θεού Απόλλωνα.

Για όσους δεν θυμούνται, το πρόγραμμα Apollo της NASA ήταν αυτό που έστειλε άντρες στην επιφάνεια της Σελήνης τις δεκαετίες του ‘60 και ‘70. Ωστόσο, η NASA τώρα επικεντρώνεται στο να στείλει γυναίκες και έχει υπολογίσει αρκετό budget για να καταφέρει το στόχο της.

Ο διοικητής της NASA, Jim Bridenstine, δήλωσε ότι θεωρεί πως είναι πολύ όμορφο ότι 50 χρόνια μετά το Apollo, το πρόγραμμα Artemis θα στείλει τη πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι. Ο ίδιος είπε πως έχει μία κόρη 11 χρονών και θέλει να της δείξει ότι οι γυναίκες μπορούν να έχουν όποιον ρόλο θέλουν.

Το πρόγραμμα Artemis της NASA μόλις έχει ξεκινήσει. Ο οργανισμός αναπτύσσει πυραύλους και κάψουλες πληρώματος οι οποίες θα μπορέσουν να στείλουν τους αστροναύτες του προγράμματος στο διάστημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα τα μέλη του πληρώματος.

Επιπλέον, η NASA χρειάζεται να αναπτύξει αρκετό hardware και νέους σεληνιακούς μηχανισμούς προσγείωσης αν θέλει το πρόγραμμα να είναι επιτυχές. Τέλος, ο διαστημικός οργανισμός χρειάζεται να πάρει την έγκριση του Κογκρέσου για τον προϋπολογισμό του προγράμματος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakisReloaded

Γυναικα πιλοτος: ΧΙΟΥΣΤΟΝ, εχουμε προβλημα.
ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Τι προβλημα?
Γυναικα πιλοτος: Τιποτα.
ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Τι προβλημα?
Γυναικα πιλοτος: Τιποτα, τιποτα..Αστο!

Καλημερες παιδια! Και λιγο χιουμορ δν κανει κακο!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.