Νέα δωρεάν προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων από τη Microsoft

, Νέα δωρεάν προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων από τη Microsoft

Από εργαζόμενους σε εργοστάσια, σε συνεργάτες στον τομέα λιανικής ακόμα και οδηγούς φορτηγών, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν διαδικτυακά μαθήματα μάθησης από το GitHub, το LinkedIn και τη Microsoft κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για να προετοιμαστούν ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση σε τομείς με τη μεγαλύτερη απήχηση, όπως εξυπηρέτηση πελατών, διαχείριση έργων και ανάλυση δεδομένων.

Φέτος, το LinkedIn σχεδιάζει να βοηθήσει 250.000 εταιρείες να προβούν σε προσλήψεις βάσει δεξιοτήτων, μέσα από νέα αλλά και υπάρχοντα εργαλεία πρόσληψης. Η εταιρεία θα προσφέρει τόσο νέες ευκαιρίες, για όσους αναζητούν εργασία, να ξεδιπλώσουν τις δεξιότητές τους όσο και νέα εργαλεία, για τους εργοδότες, για να επιλέξουν υποψηφίους με κριτήριο τις ικανότητές τους:

• Το πιλοτικό λανσάρισμα του LinkedIn Skills Path, ένας νέος τρόπος για τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν με βάση τις δεξιότητες. Το Skills Path συνδυάζει μαθήματα του LinkedIn Learning με αξιολογήσεις δεξιοτήτων, για να βοηθήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων να εντοπίσουν υποψήφιους με πιο δίκαιο τρόπο – βάσει των αποδεδειγμένων δεξιοτήτων τους. Το LinkedIn λανσάρει πιλοτικά το Skills Path με διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, Gap Inc. και TaskRabbit, που έχουν δεσμευτεί να διευρύνουν τις πρακτικές προσλήψεών τους, ώστε να προσεγγίζουν αποτελεσματικότερα υποψηφίους με διαφορετικό εύρος εμπειριών.

• Οι νέες εξατομικευμένες δυνατότητες προφίλ του LinkedIn, θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να μοιραστούν περισσότερα για τον εαυτό τους, την καριέρα και τους στόχους τους με πιο αυθεντικό και ελκυστικό τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει ένα cover story σε μορφή βίντεο που επιτρέπει στους αιτούντες εργασία να αποδείξουν τις ήπιες δεξιότητές τους σε υπεύθυνους προσλήψεων. Το 75% των στελεχών που είναι υπεύθυνοι για τις πρόσληψης πιστεύουν ότι ένα τυπικό βιογραφικό δεν επαρκεί για την αξιολόγηση των ήπιων δεξιοτήτων ενός υποψηφίου και σχεδόν το 80% πιστεύει ότι η αξιολόγηση μέσω βίντεο έχει γίνει πολύ σημαντική κατά την επιλογή των υποψηφίων.

• Η διευρυμένη πρόσβαση στο γράφημα δεξιοτήτων του LinkedIn θα βοηθήσει στην εγκαθίδρυση μιας κοινής γλώσσας δεξιοτήτων για άτομα, εργοδότες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κυβερνητικές υπηρεσίες, για τη βελτίωση των προγραμμάτων πρόσληψης και ανάπτυξης εργατικού δυναμικού.

Η Microsoft συγκεντρώνει πόρους από κάθε τμήμα της εταιρείας, υποστηρίζοντας το έργο του LinkedIn για την προώθηση ευκαιριών εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Career Coach, μιας εφαρμογής του Microsoft Teams for Education που υποστηρίζεται από το LinkedIn και παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση για τους σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να σχεδιάσουν την πορεία της καριέρας τους.

Επίσης, το Career Coach προσφέρει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μια ενοποιημένη λύση σταδιοδρομίας, για να βοηθήσουν τους σπουδαστές να ανακαλύψουν τους στόχους, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο αναγνώρισης δεξιοτήτων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την αξιοποίηση του LinkedIn, που αντιστοιχεί το πλήρες προφίλ ενός σπουδαστή με τις τάσεις της αγοράς εργασίας, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την αγορά εργασίας και να συνδεθούν τόσο με μέντορες όσο και συνομηλίκους τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Microsoft συνεργάστηκε στενά με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, για να βοηθήσει στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης μέσω εκπαίδευσης, καθοδήγησης και δικτύωσης σε περίπου 6 εκατομμύρια μαθητές. Η Microsoft θα παρέχει αυτά τα μαθήματα στο ευρύ κοινό και ανακοινώνει μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία, το Career Connector, η οποία θα προσφέρει σε 50.000 άτομα που αναζητούν εργασία, την ευκαιρία να βρουν δουλειά σε τομείς σχετικούς με την τεχνολογία τα επόμενα τρία χρόνια. Έμφαση θα δοθεί σε σπουδαστές που έχουν αναπτύξει δεξιότητες μέσω των μη κερδοσκοπικών και εκπαιδευτικών συνεργατών της Microsoft, έχοντας στο επίκεντρο τις γυναίκες και τις μειονότητες που υποεκρποσωπούνται στον κλάδο της τεχνολογίας.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Microsoft Windows XP

Windows XP: Έσπασαν τον αλγόριθμο ενεργοποίησης 21 χρόνια μετά

Ο πραγματικός κρυπτογραφημένος αλγόριθμος ενεργοποίησης των Windows XP δεν είχε σπάσει ποτέ πραγματικά όντας σε offline κατάσταση.

Internet Bing ChatGPT Microsoft

ChatGPT: Πρόσθεσε το Bing ως προεπιλεγμένο browser

Το ChatGPT θα χρησιμοποιεί πλέον το Bing ως τον ενσωματωμένο πάροχο δεδομένων αναζήτησης, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

Internet AI Microsoft Windows 11

Microsoft: Aνακοίνωσε τον βοηθό Copilot ΑΙ στα Windows 11

Στο συνέδριο BUILD 2023, η Microsoft παρουσίασε το Windows Copilot, έναν προσωπικό βοηθό ΑΙ ενσωματωμένο στα Windows 11.

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.