Internet

Netflix: “Απόλυτα ικανοποιημένο” με την αντιμετώπιση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης

Το Netflix δηλώνει «απόλυτα ικανοποιημένο» με τον ρυθμό καταστολής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης που ξεκίνησε στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ted Sarandos, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μέσων και Επικοινωνιών της UBS.

Η πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο ξεκίνησε για πρώτη φορά την εξάλειψη της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής το 2022, απαιτώντας από όσους ήθελαν να μοιραστούν συνδρομές με άτομα εκτός του άμεσου νοικοκυριού τους να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση. Οι περιορισμοί κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης επεκτάθηκαν στη συνέχεια στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τον Φεβρουάριο του 2023, πριν έρθουν στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες τον Μάιο του 2023. Η κλιμακωτή διάθεση έδωσε στο Netflix χρόνο να αξιολογήσει την αντίδραση των πελατών.

Το Netflix επέτρεψε να πολλαπλασιαστεί η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης για περισσότερο από μια δεκαετία προτού αποφασίσει να την καταπολεμήσει. Η αλλαγή ήρθε επειδή το πρώτο τρίμηνο του 2022, το Netflix έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και σημείωσε απότομη πτώση στα έσοδα. Για να αυξήσει τα έσοδα, το Netflix έβαλε τέλος στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, αύξησε τις τιμές και ξεκίνησε ένα επίπεδο συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Όπως είχε επισημάνει η πλατφόρμα, 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν μοιράζονταν τη συνδρομή τους με άλλα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν απέφεραν έσοδα.

Μετά την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, το Netflix είπε ότι είδε ισχυρή ανάπτυξη συνδρομητών σε χώρες όπου η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης ήταν περιορισμένη. Το δεύτερο τρίμηνο του 2023 πρόσθεσε έξι εκατομμύρια συνδρομητές, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από ένα εκατομμύριο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε κάθε περιοχή όπου κυκλοφόρησε η επί πληρωμή κοινή χρήση και οι εγγραφές ήταν τελικά περισσότερες από τις ακυρώσεις. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, το Netflix απέκτησε 8,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, από 2,4 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το τρίτο τρίμηνο του 2022, και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 64 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συνδρομητές του Netflix επιτρέπεται πλέον να μοιράζονται λογαριασμούς μόνο με άτομα που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό, με την πλατφόρμα να περιορίζει την πρόσβαση βάσει IP και άλλων δεδομένων τοποθεσίας. «Ένας λογαριασμός Netflix προορίζεται για κοινή χρήση από άτομα που ζουν μαζί σε ένα νοικοκυριό», αναφέρει ο ιστότοπος . “Τα άτομα που δεν είναι στο σπίτι σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους λογαριασμό για να παρακολουθήσουν το Netflix.”

Επεξεργάστηκε την 5 Δεκεμβρίου 2023 11:09

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.