Όπως όλοι γνωρίζουμε ο κορωναϊός “χτύπησε” και τη χώρα μας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε η πανδημία να περιοριστεί. Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε γνωστό μέσα από έρευνα ότι ο ιός μπορεί να “ζήσει” για αρκετές ημέρες σε επιφάνειες όπως είναι τα smartphone. Αυτό πρακτικά καθιστά το κινητό μας τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση μολυσματικό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον τρόπο και την συχνότητα καθαρισμού του smartphone.
Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε το smartphone
Το smartphone είναι ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να το αφήσουμε σε οποιοδήποτε χώρο, πάνω σε άλλη επιφάνεια και ενδέχεται να το αγγίξουν και άλλα χέρια εκτός από τα δικά μας. Καλό θα ήταν λοιπόν, το καθάρισμα του smartphone να γίνεται μετά από κάθε επαφή με επιφάνειες εξωτερικών χώρων.
Ενδιαφέρει επίσης: Μάθε την εξέλιξη του κορονοϊού ανά χώρα σε πραγματικό χρόνο [εργαλείο]
Καθαρισμός smartphone
Για τον καθαρισμό του τηλεφώνου θα χρειαστείτε ένα πανάκι και διάλυμα το οποίο περιέχει είτε 0.1% υποχλωριώδες νάτριο είτε έχει 62 έως 71% αιθανόλη. Πιο συγκεκριμένα, ένα πανάκι με μικροΐνες καθώς και το οινόπνευμα είναι τα πιο προσιτά για να απολυμάνετε το smartphone σας. Πριν όμως αποφασίσετε να καθαρίσετε το smartphone σας καλό θα ήταν να αναζητήσετε τις πληροφορίες που παρέχει ο κατασκευαστής για το κινητό σας.
- Απενεργοποιείστε την συσκευή
- Αφαιρέστε την θήκη και με το πανάκι των μικροϊνών σκουπίστε όλες τις επιφάνειες του smartphone.
- Χρησιμοποιείστε λίγο οινόπνευμα και περάστε όλες τις επιφάνειες του smartphone, φροντίζοντας όμως να μην περάσει εσωτερικά από την θύρα φόρτισης ή των ακουστικών.
Καλο ειναι να καθαρισεις το κινητο σου,και να κατσεις στο σπιτι σου. Γιατι αμα πας παραλια,θα καθαρισεις τους συμπολιτες σου.
Πόσο εύστοχο φίλε μου!
Ως γιατρός θα επισημάνω εκ νέου ότι η αιθανόλη κοινως οινόπνευμα δεν απολύμαινει αντικείμενα !!!!!
Το οινόπνευμα είναι ήπιο αντισηπτικό μονο για ορισμένα σημεία του δέρματος πχ χέρια.
Εξάλλου το αναγράφει και η ίδια η συσκευασία του οινοπνεύματος ή στα αντίστοιχα μαντιλάκια με αιθανόλη που λέγονται μαντιλάκια χεριών και οχι κινητων.
Η αιθανόλη εχει ήπια απολυμαντικό χρήση στο δέρμα μονο σε βαθμους 70-93 ουτε παραπάνω ουτε παρακάτω!
Αν θέλετε να απολυμανετε επιφάνειες αντικειμένων οι περισσοτερες εταιρίες που έχουν μαντιλάκια χεριών ..έχουν αντίστοιχα προϊόντα για επιφάνειες αντικειμένων με άλλη ουσία και το αναγράφουν στην συσκευασία για ποια χρήση είναι !!!!
Παιδιά το καλύτερο για να απολύμανουμε το κινητό μας είναι το detol