O Έλον Μασκ επέτρεψε στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter

Ντόναλντ Τραμπ Twitter, O Έλον Μασκ επέτρεψε στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter

Ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Ο Μασκ έκανε δημοσκόπηση στους χρήστες του Twitter Παρασκευή και Σάββατο, ρωτώντας τους εάν ο πρέπει ννα αποκατασταθεί ο “μπαναρισμένος” λογαριασμό του Τράμπ και με μια μικρή πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ (51.8% υπέρ, 48.2% κατά, ψήφισαν 15.085.458), ο λογιαρισμός βρίσκεται και πάλι online.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: “Ο κόσμος μίλησε. Ο Τραμπ θα αποκατασταθεί. Vox Populi, Vox Dei”. Η λατινική φράση σημαίνει, Φωνή λαού, φωνή του θεού».

Ο Μασκ βέβαια είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα λάμβανε «σημαντικές αποφάσεις περιεχομένου ή αποκαταστάσεις λογαριασμού» προτού συγκαλέσει ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου με ευρέως διαφορετικές απόψεις», το οποίο δεν έκανε ποτέ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Twitter ήταν η πρώτη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απαγόρευσε την πρόσβαση στον Τραμπ αφού οι υποστηρικτές του παραβίασαν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, λέγοντας ότι τα tweet του παραβίαζαν τους κανόνες του κατά της εξύμνησης της βίας. Αργότερα ακολούθησαν και άλλοι όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube, το Snapchat, το Twitch και άλλες εταιρείες social media.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Καλημέρα και συγνώμη που σχολιάζω σε άσχετο άρθρο αλλά για ποιο λογο είναι απενεργοποιημένος ο σχολιασμός στα άρθρα που αφορούν την Huawei;

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα Κώστα, ότι απορίες έχεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με inbox μέσα από τα social media ή στο email techbloggr@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.