Ο Τραμπ ζήτησε από την Apple να δημιουργήσει δίκτυο 5G στην Αμερική

, Ο Τραμπ ζήτησε από την Apple να δημιουργήσει δίκτυο 5G στην Αμερική

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο παραγωγής των Mac Pro της Apple, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο η Apple να εξαιρεθεί από τους φόρους που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Επιπλέον, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ίδιου, ζήτησε από τον CEO του Αμερικανικού κολοσσού, Tim Cook, να βοηθήσει η Apple στην ανάπτυξη του δικτύου 5G στην Αμερική. Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Apple έχει χρήματα, τεχνολογία, όραμα και τον Cook, στην πραγματικότητα όμως η Apple δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη δικτύων καθώς δεν είναι φορέας κινητής τηλεφωνίας.

Η κατασκευή ενός τέτοιου τεράστιου δικτύου, απαιτεί μία κολοσσιαία επένδυση η οποία σε μία ήπειρο όπως η Αμερική θα μπορούσε να κοστίζει ακόμη και μερικά δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτήν την στιγμή η κινητή τηλεφωνία της Αμερικής ελέγχεται από τέσσερις μεγάλους φορείς την Verizon, την AT&T, την T-Mobile και την Sprint.

Η Apple όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία δικτύωσης αλλά προμηθεύεται modem από άλλες εταιρείες όπως η Intel και η Qualcomm με την οποία έχει κλείσει συμφωνία ακόμη και για τα δικά της προϊόντα για να καταφέρουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Πίσω στο 2016 ο Tim Cook είχε δηλώσει ότι η Apple δεν έχει την τεχνογνωσία στον τομέα του δικτύου και πως δεν διαθέτει αυτήν την ικανότητα. Ωστόσο, μία πληροφορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της 5G modem το οποίο ίσως κυκλοφορήσει το 2022.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.