Internet

Οι Κυβερνήσεις χρησιμοποιούν δεδομένα από το κινητό για να περιορίσουν τον κορονοιό

Η μάχη με την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν δεδομένα κινητού για να αποτρέψουν την εξάπλωση του. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, παρέχουν τα δεδομένα στο σύστημα υγείας της Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας. Αυτό γίνεται για να μπορέσουν οι αρχές να ελέγξουν αν οι πολίτες τηρούν τους κανόνες που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

Δεδομένα τοποθεσίας

Σύμφωνα με τους κανόνες περί προστασίας δεδομένων, τα δεδομένα τοποθεσίας που μοιράζουν οι εταιρείες είναι ανώνυμα και συγκεντρωτικά. Η Λομβαρδία της Ιταλίας, είναι από τις πρώτες περιοχές στην χώρα η οποία μπήκε σε καραντίνα και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπουν στις αρχές να ξεκαθαρίσουν αν οι πολίτες έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση στους δρόμους της Λομβαρδίας έχει πέσει κατά 60% τον τελευταίο μήνα.

Η περίπτωση του Ισραήλ

Να υπενθυμίσουμε ότι και το Ισραήλ τις προηγούμενες ημέρες επέτρεψε την χρήση των mobile data για την παρακολούθηση του ιού. Παρόμοια τακτική χρησιμοποιεί και η Κίνα με την εφαρμογή AC 19, όπου το tracking σύστημα στέλνει τις πληροφορίες απευθείας στις αρχές. Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί έναν πιο “επιθετικό” τρόπο αφού δημιούργησε έναν δημόσιο χάρτη από mobile data για να μπορέσει κάποιος να διαπιστώσει αν ήρθε σε επαφή με κάποιον άλλον άνθρωπο ο οποίος είχε ήδη τον ιό.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Μαρτίου 2020 12:11

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.