Internet

Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν 5G μέχρι το τέλος του 2022

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα συνδεθούν στο 5G μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ericsson.

Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, το 5G πρόσθεσε 110 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 870 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των συνδρομητών 5G που υπήρχαν μέχρι το τέλος του 2021, τους οποίους η σουηδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού υπολόγισε σε 580 εκατομμύρια.

Εάν οι χρήστες 5G αγγίξουν το 1 δισεκατομμύριο φέτος, αυτό σημαίνει ότι τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα έχουν φτάσει στο εννιαψήφιο αριθμό συνδρομητών δύο χρόνια γρηγορότερα από το 4G, δήλωσε η Ericsson, επιβεβαιώνοντας ότι το 5G είναι μέχρι στιγμής η “γενιά συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας με την ταχύτερη κλίμακα”.

Οι συνδρομές 4G εξακολουθούν να αυξάνονται, καθώς προστέθηκαν 41 εκατομμύρια συνδρομητές μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Αναμένεται ότι θα κορυφωθούν στα 5,2 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους και οι συνδρομές κινητών συνολικά προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 8,4 δισεκατομμύρια.

Μέχρι το 2028, το 5G αναμένεται να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως και να αποτελεί το 55% όλων των συνδρομών δικτύου, σύμφωνα με την έκθεση. Οι συνολικές συνδρομές κινητής τηλεφωνίας το 2028 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 9,2 δισεκατομμύρια.

Επεξεργάστηκε την 1 Δεκεμβρίου 2022 13:35

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.