Internet

Ρώσοι hackers προσπαθούν με συνεχείς επιθέσεις να σπάσουν κωδικούς

Η στρατιωτική μονάδα Ρώσων hackers 26165 φέρεται να χρησιμοποιεί εξελιγμένες μεθόδους για να σπάσει κωδικούς σε παγκόσμια κλίμακα. Αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για ένταση του φαινομένου εναντίον οργανισμών και άλλων φορέων.

Η ομάδα hackers με τον κωδικό 26165 θεωρείται ως μία επίλεκτη μονάδα που μπορεί να εκτελεί πολύπλοκες επιθέσεις και υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων, ενώ έχει γίνει ευρέως γνωστή με το όνομα Fancy Bear. Σε αυτή τη φάση εκτιμάται ότι έχει αυξήσει τη δραστηριότητά της και αντλεί δεδομένα από κυβερνητικούς στόχους και οργανισμούς σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επιθέσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από το 2019, ενώ έχουν συνεχιστεί μέχρι και στις αρχές του 2021, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα το πού στοχεύουν, καθώς και το πότε θα μπορούσαν να λάβουν τέλος. Οι hackers ακολουθούν την πολιτική της μαζικής επίθεσης σε εγνωσμένες ευαλωτότητες ενός φορέα ή οργανισμού προκειμένου να αντλήσουν πολύτιμα δεδομένα, όπως είναι οι κωδικοί χρηστών και άλλα στοιχεία.

Επεξεργάστηκε την 2 Ιουλίου 2021 14:35

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.