Internet

Σκέφτεται σοβαρά το Facebook να αλλάξει το όνομά του;

Μία αναφορά στο Verge πυροδότησε έντονη φημολογία περί ενδεχόμενης αλλαγής του ονόματος του Facebook και μάλιστα πολύ σύντομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα Facebook θεωρείται πλέον πολύ… τοξικό και η αλλαγή του επιβάλλεται.

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τις πρακτικές που ακολουθεί το Facebook τόσο για το ίδιο όσο και για τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα τα οποία ανήκουν σε αυτό, το γεγονός ότι φέρεται να βάζει τα κέρδη πάνω από τους κινδύνους για την ψυχική υγεία των χρηστών του, καθώς και η εμπλοκή του σε πολιτικά παιχνίδια επιρροής είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους λόγους αλλαγής του ονόματός του.

Στις 28 Οκτωβρίου διοργανώνεται το συνέδριο Facebook Connect, στο οποίο θα μιλήσει ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, με πολλές πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί θα επιλέξει να παρουσιάσει τη νέα εταιρική ταυτότητα και το όνομα του Facebook. To Verge αναφέρει ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα από τα τέλη του μήνα, τις επόμενες ημέρες, δηλαδή.

Υπάρχουν και αρκετές πληροφορίες που κάνουν λόγο για αλλαγή όμοια με εκείνη που έκανε και η Google με την μητρική εταιρεία Alphabet, επομένως το Facebook θα παραμείνει ως το όνομα του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, αλλά θα μετονομαστεί η μητρική εταιρεία στην οποία ανήκουν, εκτός από το Facebook, τα Instagram, WhatsApp και Oculus.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.