Σοβαρά κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν στον αγωγό που δέχθηκε επίθεση στις ΗΠΑ

, Σοβαρά κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν στον αγωγό που δέχθηκε επίθεση στις ΗΠΑ

Ο αγωγός Colonial Pipeline, που χτυπήθηκε από επίθεση ransomware πρόσφατα είχε ελλείψεις από άποψη κυβερνοασφάλειας. Κενά εντοπίστηκαν στο λογισμικό του Microsoft Exchange που δεν είχε αναβαθμιστεί εγκαίρως με την τελευταία του έκδοση.

Η εξέταση από ειδικούς στις υποδομές Πληροφορικής της διοίκησης του αγωγού Colonial Pipeline που είναι υπεύθυνος για την προμήθεια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη σχεδόν την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, έδειξε αρκετά σφάλματα στην υποδομή λογισμικού. Συγκεκριμένα, ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην επίθεση ransomware ήταν το γεγονός ότι δεν είχε αναβαθμιστεί το λογισμικό του Microsoft Exchange.

Συνολικά, οι ειδικοί τόνισαν ότι εντόπισαν προβλήματα στην πολιτική κυβερνοασφάλειας που εφάρμοζε η Διοίκηση του αγωγού, στοιχείο που θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους, όλες οι αντίστοιχες υπηρεσίες που έχουν υπό την ευθύνη τους ευαίσθητες υποδομές. Η επίθεση έγινε με το DarkSide Ransomware, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι ο Colonial Pipeline αναγκάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας εν μέρει για να μπορέσει να περιορίσει την απειλή.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.