Sun Microsystems, Κοινωνικά δίκτυα για τη συνδέση της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε την παρουσίαση δύο portals κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιασμένα ειδικά για να συνδέσουν και να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα. Η νέα κοινότητα EduConnection.org εξυπηρετεί πελάτες της Sun από τον εκπαιδευτικό κλάδο, ενώ η Open Source University Meetup (OSUM) εξυπηρετεί πελάτες που ενδιαφέρονται για εργαλεία και πλατφόρμες προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα.

Educonnection.org
Οι τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα αποτελούν σήμερα μία λύση με καλή σχέση τιμής – απόδοσης για πολλούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Το 51% των σχολείων σε μία πρόσφατη έρευνα της EDUCAUSE τις χρησιμοποιεί ήδη. Ως κορυφαία εταιρεία σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα η Sun έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη δημιουργία κοινοτήτων για δημιουργούς λογισμικού με στόχο την ενίσχυση των τεχνολογικών καινοτομιών. Η Educonnection.org βασίζεται σε αυτή την κοινότητα δημιουργών και εστιάζει το ενδιαφέρον της στην επίλυση τεχνολογικών ζητημάτων.

Η Educonnection.org προσφέρει στα σχολεία μία πλατφόρμα με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και των καλύτερων πρακτικών που θα τους βοηθήσουν να μετριάσουν τις προκλήσεις της απόκτησης και υλοποίησης νέων τεχνολογιών σε μία εποχή αυξανόμενης πίεσης στον προϋπολογισμό τους. Επίσης, προσφέρει στη Sun την ευκαιρία να ενεργοποιήσει, να απασχολήσει και να υποστηρίξει απευθείας την εκπαιδευτική κοινότητα.

Open Source University Meetup (OSUM)
Η OSUM της Sun είναι ένα νέο ανοιχτό δίκτυο που δημιουργήθηκε για σπουδαστές που ενδιαφέρονται να μάθουν, να μοιραστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα. Το portal υποστηρίζει την αληθινή ισχύ του ανοιχτού κώδικα, βοηθώντας τους σπουδαστές να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ανοιχτού κώδικα, όπως τα MySQL, NetBeans, Java, GlassFish, OpenSPARC, OpenSolaris και άλλα. Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την OSUM για να συναντηθούν σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που γίνονται στο campus και συντονίζονται από ένα δίκτυο από περισσότερους από 500 εκπροσώπους του Sun Campus. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες της παρουσίασης υπάρχουν ήδη 10.000 μέλη της κοινότητας της OSUM.

«Η Sun γνωρίζει ότι οι κοινότητες ηγούνται των καινοτομιών, ειδικά μεταξύ των εκπαιδευτών και των ερευνητών. Δημιουργήσαμε την Educonnection.org και την OSUM για να ενθαρρύνουμε τη συζήτηση και την κοινοποίηση πληροφοριών ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από σπουδαστές έως εκπαιδευτές», δήλωσε ο Joe Hartley, vice president του τμήματος global education, government and healthcare της Sun Microsystems. «Κατά τη διάρκεια της EDUCAUSE 2008 παρουσιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο ανοιχτός κώδικας, το Web 2.0 και άλλες κορυφαίες τεχνολογίες έχουν ήδη αντίκτυπο στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Με νέα forums όπως η Educonnection.org και η OSUM, η προσέγγισή μας που εστιάζει στην κοινότητα θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το ψηφιακό campus του σήμερα, ενώ προετοιμάζουμε τους πρωτοπόρους του αύριο.»

Κατά τη διάρκεια της EDUCAUSE 2008 η Sun παρουσίασε προϊόντα και λύσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:
MySQL for Education
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η βάση δεδομένων MySQL ανοιχτού κώδικα στο campus, τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για διοικητικούς σκοπούς.
Immersive Education
Το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό για εικονική διδασκαλία της Sun, Project Wonderland.
Virtualization Solutions
Το Sun xVM VirtualBox(TM), αποτελεί τη δωρεάν και ανοιχτού κώδικα επιτραπέζια πλατφόρμα virtualization της Sun, που τρέχει σε x64 servers.
Υποδομή για ψηφιακό campus
Η τεχνολογία της Sun για ψηφιακό campus, στο οποίο περιλαμβάνονται τα Identity Management, SOA/JavaCAPS, Sun xVM Ops Center, και το λειτουργικό σύστημα Solaris OS.

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 22:03

Σχόλια

  • Ε, ψιλοπράγματα δηλαδή... και εμείς εδώ έχουμε τον Αλογοσκούφη να παινεύεται που έκανε αποκλειστική συνεργασία με τη Microsoft...

    Ζούμε δυστυχώς σε μια άλλη εποχή στην Ελλάδα... και ο υπόλοιπος κόσμος προχωρά με βήμα γοργό...

  • Εχθές το βράδυ δεν με έπαιρνε ο ύπνος και πήγα στη βιβλιοθήκη μου να βρω ένα βιβλίο για να διαβάσω. Διάλεξα το Deutsches Museum, την βίβλο του μουσείου επιστήμης και τεχνολογίας της Γερμανίας. Το μουσείο βρίσκεται στο Μόναχο και το είχα επισκεφτεί πριν από 3 χρόνια όταν είχα βρεθεί εκεί για επαγγελματικό ταξίδι.

    Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγονταν μπροστά μου οι εικόνες που είχα με τα γερμανόπουλα που επισκέπτονταν με το σχολείο το μουσείο. Μάθαιναν για τον ηλεκτρισμό, την υδροηλεκτρική ενέργεια, τα πρώτα βήματα των τηλεπικοινωνιών και τις προσπάθειες του ανθρώπου να αψηφήσει τη βαρύτητα και να πετάξει. Και σκεφτόμουνα εμείς εδώ τι έχουμε να δείξουμε, τον πολιτισμό? Εντάξει ναι, εμείς είμαστε αυτοί που δώσαμε τα φώτα μας στην Ευρώπη. Όμως σήμερα τι κάνουμε? Τι παράγουμε? Τι πολιτισμό ανακυκλώνουμε?

    Θυμάμαι τις εκθέσεις μουσικής τεχνολογίας στην Φρανκούρτη (Musikmesse & ProLight+Sound). Θυμάμαι να βλέπω και πάλι τα γερμανοπουλα να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν μουσική πάνω στα νέα συνθεσάιζερ της Korg και της Roland. Και εμείς εδώ, τι?

    Έγινε η έκθεση dte 2008. και τι έγινε? Ευχαριστήθηκε ο κόσμος? Είχαν κατέβει οι μεγαλύτερες εταιρείες να διαθέσουν PC να κάτσει ο πατέρας με τον γιο, η μάνα με την κόρη να σερφάρουν στο ίντερνετ. Ο φοιτητής να βρει πληροφορίες για τις εργασίες του?

    Απογοήτευση. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένες (ανούσιες) καταστάσεις που απασχολούν σήμερα την ελληνική μας καθημερινότητα. Θέλω απλά να σκεφτώ (να σκεφτούμε) τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτή την καθημερινότητα...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.