Norton Safe Web, Ελέγξτε την ασφάλεια των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε

Η Symantec παρέχει σε δοκιμαστική φάση (beta) μια δωρεάν υπηρεσία με την κωδική ονομασία Norton Safe Web, μέσω της οποίας ο χρήστης ελέγχει αν η ιστοσελίδα που πρόκειται να επισκεφτεί είναι ασφαλής ή όχι, αν περιέχει δηλαδή κακόβουλο λογισμικό (malware), όπως μεταξύ άλλων ιούς (virus), σκουλήκια (worms), δούρειους ίππους (trojan horses) και λογισμικό υποκλοπής (Spyware). Αυτό μπορεί να το κάνει απλά πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική της διεύθυνση.

Το Symantec Norton Safe Web τότε εμφανίζει συνοπτικά τα αποτελέσματα παρέχοντας πληροφορίες για το πόσες συνολικά απειλές βρέθηκαν και απ’ αυτές πόσες είναι επικίνδυνες για τον Η/Υ του χρήστη, πόσες για τα προσωπικά του δεδομένα και πόσες είναι απλώς ενοχλητικές καθώς και αναλυτικά (πόσοι ιοί, πόσα σκουλήκια κ.ο.κ.). Επίσης, εμφανίζεται και η τοποθεσία που φιλοξενείται το site καθώς και ένα screenshot της αρχικής του σελίδας.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να βαθμολογεί, να σχολιάζει τα αποτελέσματα καθώς και να προσθέτει νέες ιστοσελίδες για έλεγχο (στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται αυτός πρώτα να εγγραφεί και να αποκτήσει κάποιον λογαριασμό).

Σε έλεγχο που πραγματοποιήσαμε για το Techblog, το Norton Safe Web, δεν ανίχνευσε καμία απειλή, όποτε μπορείτε να μπαίνετε άφοβα 🙂

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.