Internet

Τα bots αγοράζουν κάρτες γραφικών στην εποχή της έλλειψης GPU

Στη νέα εποχή της έλλειψης διαθέσιμων GPU, πολλοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των bots για τις αγορές τους. Τα bots δεν είναι τίποτε άλλο από ειδικό λογισμικό που εκτελεί αυτοματοποιημένες εργασίες για εσάς.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να μιλάμε και να γράφουμε για την κακόβουλη χρήση των bots, αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι. Θα μπορούσε κανείς να προγραμματίσει ένα bot για να εκτελεί συγκεκριμένες εργασίες online είτε για καλό σκοπό, είτε για να ικανοποιήσει κάποιες καταναλωτικές του ανάγκες. Το γεγονός ότι σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται έλλειψη διαθέσιμων καρτών γραφικών δεν είναι νέο, αλλά πολλοί σκέφτηκαν έναν έξυπνο τρόπο να αποκτήσουν το hardware που θέλουν.

Bots προγραμματίζονται για να κοιτούν διαρκώς τι ανεβαίνει στο Amazon στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να μπορεί ένας ενδιαφερόμενος να προχωρεί άμεσα στην αγορά του προϊόντος που επιθυμεί. Βέβαια, υπάρχουν και… παγίδες, καθώς πολλά bots αγοράζουν άμεσα GPUs για να τις προωθήσουν και πάλι στο eBay σε σημαντικά ανώτερη τιμή και να δημιουργήσουν έτσι κέρδη για τον προγραμματιστή τους.

Υπάρχουν bots, όπως το Stellar, το οποίο είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με τον προγραμματισμό της εργασίας να είναι εύκολος. Το ίδιο το bot μπορεί να εκτελέσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο εύρος εργασιών, ενώ ενημερώνεται διαρκώς με βελτιώσεις και νέες δυνατότητες.

Επεξεργάστηκε την 22 Απριλίου 2021 10:32

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.