Ταλιμπάν: Κατηγορούν το Facebook για λογοκρισία

, Ταλιμπάν: Κατηγορούν το Facebook για λογοκρισία

Στη πρώτη του Συνέντευξη Τύπου μετά από 20 χρόνια, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ κατηγόρησε τη Facebook διαμαρτυρόμενος για λογοκρισία. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι η εταιρεία παραβίασε το δικαίωμα της ισλαμιστικής ομάδας στην ελευθερία του λόγου, απαγορεύοντάς τους από όλες τις πλατφόρμες της.

Οι δημοσιογράφοι, πρότεινε ο Μουτζαχίντ, θα πρέπει να ρωτήσουν τους ανθρώπους στο Facebook «που ισχυρίζονται ότι είναι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου» γιατί απαγορεύεται στο ισλαμιστικό κίνημα που πήρε την εξουσία από την εκλεγμένη κυβέρνηση του Αφγανιστάν να δημοσιεύει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook, συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του WhatsApp.

Εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει την κριτική των Ταλιμπάν και έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση της εταιρεία που εξηγεί το σκεπτικό της απαγόρευσης.

“Οι Ταλιμπάν τιμωρούνται ως τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο και απαγορεύονται από τις υπηρεσίες μας σύμφωνα με τις πολιτικές μας για τον Επικίνδυνο Οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούμε λογαριασμούς που τηρούνται από ή για λογαριασμό των Ταλιμπάν και απαγορεύουμε τον έπαινο, την υποστήριξη και την εκπροσώπησή τους”.

Το Twitter απέφυγε να απαγορεύσει λογαριασμούς που διατηρούνται στα ονόματα κορυφαίων προσωπικοτήτων των Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένου του Μουτζαχίντ και ενός άλλου εκπροσώπου, του Σουχάιλ Σαχίν. Και οι δύο συνομιλούν συχνά με δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι από τους πιο ένθερμους χρήστες του Twitter, και ο Σαχίν έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο BBC και το CNN.

Εκπρόσωπος του Twitter είπε στο CNN ότι, παρόλο που ο Μουτζαχίντ και ο Σαχίν έχουν περισσότερους από 650.000 ακόλουθους, η εταιρεία σχεδιάζει να «παραμείνει σε εγρήγορση» επιβάλλοντας την απαγόρευση συγκεκριμένου περιεχομένου που δοξάζει τη βία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

χαχαχα πραγματικα τι τρολ ειναι οι νεοι ταλιμπαν εκει ρε φιλε…Απο τη μια θα προστατευσουμε τα δικαιωματα των γυναικων με τη Σαρια και απο την αλλη γκρινιαζουν για λογοκρισια τα social media….Η φαση ειναι οτι παιζει και να τα πιστεύουν αυτα…

Solon

Εδώ το Facebook μπλόκαρε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στους Ταλιμπάν θα κολλήσει;

Πανος

Και καλά κάνουν οι Ταλιμπάν ηθοποιοί

Θοδωρής Χ.

Και τι ήθελαν, διαφήμιση και ζωντανή μετάδοση αποκεφαλισμών;

Φωτης

αυτοί που περιφρονούν την αξία της ανθρώπινης ζωής και η ιδεολογία τους βασίζεται στη στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται για τη λογοκρισία, χαχαχαχα ντάξ απο το πολύ όπιο παρανόησε ο εγκέφαλος τους

Last edited 2 years πριν by Φωτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.