Τέλος το 5G της WIND στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

, Τέλος το 5G της WIND στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Τέλος το 5G της WIND στην Καλαμάτα αποφάσισε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με την πλειοψηφία να επικαλείται τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του. Στις 12 Ιουλίου η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έγινε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που δοκίμασε τις δυνατότητες του 5G με το πιλοτικό δίκτυο της Wind να καλύπτει την κεντρική πλατεία της πόλης και σημεία ενδιαφέροντος όπως το Δημαρχείο, το Πνευματικό κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κα.

Το θέμα πιλοτικής εφαρμογής του 5G είχε ήδη προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του. Χθες βράδυ τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις αλλά και εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων πολιτών. “Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου”, ξεκαθάρισε από την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο Καλαμάτας και επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο.

Προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31 Δεκεμβρίου και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου. Υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.

Να θυμίσουμε ότι στα “εγκαίνια” του πιλοτικού δικτύου της WIND οι δοκιμές είχαν γίνει με smartphones Huawei Mate 20 X 5G τα οποία περιμέναμε ότι θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα σε περιορισμένα τεμάχια όπως μας είχαν δηλώσει τότε στελέχη της Huawei. Τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

, Τέλος το 5G της WIND στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜάνοςΝ

Του διαβόλου είναι αυτά τα πράγματα. Μπράβο στο δήμαρχο, άξιος της ψήφου μας!

oneos

Για να βρέξει, χοροί της βροχής / για να βλαστήσουν οι καρποί, ανθρωποθυσίες / οικολογικοί αγώνες ενάντια στις ανεμογεννήτριες και υπέρ του λιγνίτη / θάψτε τα κινητά / πετάξτε τα ψυγεία / θάνατος στα στυλό και επαναφορά στις πλάκες του Μωυσή / καταrρίψτε τα αεροπλάνα στο δίπλα αεροδρόμιο και γυρίστε στα μουλάρια / η Μαρίκα Δ. Σύμβουλος ξέρει καλύτερα από την άφαντη (στο ΔΣ) επιστημονική εκπροσώπηση / ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΤΕ, όλοι στην τρύπα και κλείστε την ταφόπλακα. (Δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η εικόνα της Καλαμάτας, γελάει η υφήλιος, ίχνος αξιοπρέπειας από τους υπόλοιπους υγιείς;)

ορίστε;

Υπάρχουν οι εγκεφαλικά νεκροί από ακτινοβολία και αυτοί από ηλιθιότητα. Στη προκειμένη περίπτωση έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Μια πόλη ολόκληρη όμως ;

Ωχ

Όλοι οι καλαματιανοί έρμαια στην λογική της αριστερίλας. Απέναντι σε όλους και όλα. tragic

kitsos

Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!

Μιχάλης

https://www.youtube.com/watch?v=NSYY5tqhvQc Ραδιενεργός επιστημονικός αναλφαβητισμός απο τον Mad Scientist

Χρήστος

Άντε και στην επόμενη συνεδρίαση προγραμματιστε την καύση των τοπικών μαγισσών…

vaskor

Οι άνθρωποι προτιμούν να πεθαίνουν με έμφραγμα από τις φραγμένες αρτηρίες, λόγω κατανάλωσης γουρνοπούλας, επίσης προτιμούν θάνατο από τσιγάρο, καπνίζουν παντού δεν τους ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για το παθητικό κάπνισμα που προκαλεί το θάνατο αυτών που δεν καπνίζουν.
Έχουν λοιπόν το δικαίωμα να μη θέλουν να πεθάνουν από την ακτινοβολία των κεραιών! Κεραιών που δεν έχουν μπει ακόμη… Που δεν έχουν προκαλέσει κανενός το θάνατο παγκοσμίως ακόμη!
Ε δικαίωμα τους.
Έτσι όμως πάμε μπροστά;

karapetrobas

κοντά στην γνώση χάθηκε ο νους..!! μαλιστα οσο η τεχνολογία αναπτύσσετε τοσο ποιο πολυ εθισμένοι ειναι οι ανθρωποι στις τεχνολογιες και απομακρινονται απο τους γυρους τουςς κλασσικο παραδειγμα μια βολτα για καφε ακομα και ζευγαρια να χαζεύουν πάνω απο τα κινητά τους παρέες φίλων να κάθονται και να χαζεύουν τα κινητα αντι να μιλάνε αρα ποιο το οφελος μιασ τεχνολογικής ανάπτυξης αφου ο άνθρωπος ειναι υπνωτισμένος απο αυτη και αποκομμένος απο την πραγματική ζωή ?? αρα ποιο το οφελος του 5G στον απλο πολίτη αυτη της πόλης πρακτικα μονο για να αγορασει το επομένο τηλεφωνo με 5g module και τι θα το κανει πρακτικά τιποτα απλος θα λεει οτι το εχει .Το 5G λοιπον σε μια πόλη που οι υποδομές της δεν εχουν τετοιες απαιτήσεις ταχύτητας οπως αυτοκινούμενα λεωφορεία μεγάλα νοσοκομεία που ο χειρούργος θα μπορει να κανει μεσο ρομποτικής αποστάσεως ενα κρίσιμο χειρουργείο τι το χρειαζόμαστε πρακτικά για κανένα λόγο μονο και μονο για καταναλωτισμό συσκευών το 4G+ μας υπερκαλύπτει στις ανάγκες μας . Οσο εαν η ακτινοβολία μας επηρεάζει από τα δίκτυα κινητης και τα ασυρματα μπορει και ναι να μασ επηρεάζει οπως η ευρωπαiκη ένωση εχει νομο η ακτινοβολία στα σχολεία να ειναι ελάχιστη για τα παιδεία… Συνέχεια »

Αλέκος

αυτο πια με την έξοδο σε καφετέριες να βλέπεις παρέες με 5 άτομα και να κοιτάνε όλοι το κινητό τους , δηλαδή ρε παιδιά τι βγήκατε έξω αν δεν μιλήσετε μεταξύ σας , καθήστε σπίτι και μιλήστε με το messenger

olala

Δεν υποστηρίζω ότι το έχεις ‘καμένο’, δεν υπονοώ ότι δεν το χρησιμοποιείς, αλλά η λογική σου με ξεπερνά. Κι ο θεός όμως δεν πήρε εγγυήσεις ότι θα το εκμεταλλευτείς πλήρως αλλά στο και μου το έδωσε. θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιηθεί αλλιώς τι το κουβαλάς στο κεφάλι σου;

visions2

Μνημονια για παντα!!!

spyrospash

Οταν θα μαθει ο υποψηφιος επενδυτης,οτι το 5G αποτελει σοβαρο κινδυνο για την δημοσια υγεια,θα ερθει τρεχοντας,να φερει την αναπτυξη…Στο μεταξυ ο ανεξαρτητος επιστημονικος κοσμος σε ολη! τον πλανητη,τι ακριβως ειναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.