Internet

To Jitsi θα σε κάνει να ξεχάσεις το Zoom εάν σε απασχολεί η ασφάλεια

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τα κενά ασφαλείας που παρουσιάζει η χρήση του Zoom για τις βιντεοκλήσεις, αλλά υπάρχει λύση και αυτή ακούει στο όνομα Jitsi. Εντάξει, το όνομα δεν εμπνέει πολύ, αλλά τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για τις βιντεοκλήσεις βάζει κάτω όλα τα πλεονεκτήματα του Zoom.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις jitsi.org σε έναν browser και να καλέσεις όποιον θέλεις, χωρίς να είναι ανάγκη να κατεβάσεις τίποτα, ή να έχεις φτιάξει προηγουμένως λογαριασμό. Εννοείται ότι θα έχεις συνδεδεμένη κάμερα και μικρόφωνο στον υπολογιστή σου, ή θα χρησιμοποιείς τον laptop. Το καλό εδώ είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνομιλητών που θα επιλέξεις.

Αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας, το Jitsi προσφέρει κρυπτογράφηση των βιντεοδιασκέψεων, ενώ σύντομα θα έχει έτοιμη μία πλήρη μέθοδο ασφάλειας, η οποία θα επιτρέπει σε κάποιον να βλέπει τι συζητιέται μόνο εάν έχει το κατάλληλο κλειδί. Αλλιώς, το μόνο που θα βλέπει θα είναι παράσιτα. Έχει κάποια χρόνια ιστορίας το Jitsi, αλλά τώρα έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, τόσο λόγω της ασφάλειας που προσφέρει και του πραγματικά δωρεάν χαρακτήρα του. Αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.