To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

, To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows. Οι τρόποι διάδοσης του συγκεκριμένου malware είναι πολλοί και με μεγάλη ποικιλία, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Το LemonDuck malware μπορεί να το κολλήσει τόσο ένας υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Windows, όσο και ένα PC με Linux και ανακαλύφθηκε ως ένας κίνδυνος που προκύπτει από χρήστες που ήθελαν να ξεκινήσουν την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ένας υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί με κάποιο email, μέσα από μία USB συσκευή, αλλά και από κακόβουλες επιθέσεις.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το LemonDuck malware εκμεταλλεύεται παθογένειες και ελλείψεις που υπάρχουν εδώ και καιρό σε συστήματα με Windows και Linux και τα οποία δείχνουν να μην έχουν διορθωθεί ακόμα. Σύμφωνα με την Microsoft το συγκεκριμένο malware χτύπησε πρώτα στην Κίνα, αλλά φαίνεται πως έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία, ο Καναδάς και αρκετές άλλες.

Ο κύριος στόχος του παραμένουν οι υποδομές Πληροφορικής επιχειρήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν και οι απλοί οικιακοί χρήστες.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.