Vodafone 5G στα Τρίκαλα

5G, Vodafone 5G στα Τρίκαλα

Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala, η Vodafone παρουσίασε την «έξυπνη» πόλη του μέλλοντος Vodafone Giga City 5G, όπου χάρη στις υπερυψηλές ταχύτητες, τις μηδενικές καθυστερήσεις απόκρισης και την μοναδική αξιοπιστία του Giga Network 5G, διανοίγονται νέες δυνατότητες για όλους.

5G και Έξυπνη Μετακίνηση στην Πόλη

Στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας του δικτύου 5G της Vodafone στα Τρίκαλα έγινε παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου με οδηγό εξ αποστάσεως, μέσω 5G διασύνδεσης. Χάρη στις υψηλές ταχύτητες και την αξιοπιστία του δικτύου 5G, ο οδηγός χειρίστηκε το όχημα από απόσταση μέσω cockpit και οθόνης, όπου σε πραγματικό χρόνο είχε την ίδια ορατότητα στην πορεία του αυτοκινήτου, όπως εάν βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Οι «εντολές» του οδηγού μεταφέρθηκαν αυτόματα μέσω 5G, με άμεση ανταπόκριση του οχήματος. Το δίκτυο 5G υποστήριξε την οδήγηση ενός οχήματος από απόσταση, καθώς εξασφάλισε υψηλή ταχύτητα, αξιοπιστία και άριστη απόκριση του δικτύου (low latency), σε συνδυασμό με μεγάλο bandwidth για την άμεση μεταφορά εικόνας και τη δυνατότητα άμεσου χειρισμού εξ αποστάσεως.

Η θέση της WIND για την διακοπή του πιλοτικού 5G στην Καλαμάτα

Στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος, οι μετακινήσεις γίνονται πιο έξυπνες και ασφαλείς, ενώ νέες δυνατότητες ανοίγονται σε τομείς όπως οι Μεταφορές σε μία πόλη ή η ανταπόκριση σε επείγουσες ή επικίνδυνες καταστάσεις. Η υλοποίηση της πιλοτικής αυτής εφαρμογής έγινε σε συνεργασία με την εταιρία Luxoft.

5G και Τηλερομποτική Χειρουργική

Επίσης, παρουσιάστηκε η δυνατότητα τηλεχειρουργικής, μέσω δικτύου 5G, σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην ήδη διαδεδομένη ρομποτική χειρουργική, που θα δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να διενεργεί χειρουργικές επεμβάσεις εξ αποστάσεως, ανταποκρινόμενος σε μια έκτακτη ανάγκη ή και μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, προλαμβάνοντας έτσι την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής που παρουσιάστηκε, ο Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Adjunct Professor of Surgery Ohio State University, Επιστημονικός Διευθυντής, Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο American College of Surgeons Clinical Congress 2019, είχε τη δυνατότητα, από την πόλη των Τρικάλων, να συνδεθεί μέσω 5G και να χειριστεί απομακρυσμένα τους χειρουργικούς βραχίονες που βρίσκοταν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, καθοδηγώντας την εκτέλεση χειρουργικών κινήσεων, ακριβείας. Η μεταφορά εικόνας από το χειρουργείο μέσω 5G υποστηρίχθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Livemedia.

Έτσι, χάρη στο δίκτυο πέμπτης γενιάς, ένας γιατρός θα είναι σε θέση να χειρίζεται ρομποτικό σύστημα εξ’ αποστάσεως, μέσω παράλληλης μετάδοσης εικόνας, υψηλής ευκρίνειας με μηδενικές καθυστερήσεις (Latency) και μεγάλου bandwidth. Στις πόλεις του μέλλοντος, θα πραγματοποιούνται, πλέον, ρομποτικές επεμβάσεις από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, δίδοντας παράλληλα, τη δυνατότητα στο χειρουργό, να ασκήσει τη χειρουργική του επιστήμη, άμεσα και απομακρυσμένα, προς όφελος των ασθενών.

Η εφαρμογή αυτή παρουσιάστηκε σε συνεργασία και με το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου εκπονείται βασική έρευνα σε θέματα τηλερομποτικής και απτικών συστημάτων, με ιατρικές εφαρμογές.

5G και Πρόσβαση στην Εκπαίδευση και την Επιστήμη

Στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος, η πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν έχει περιορισμούς και η επιστημονική γνώση χάρη στα δίκτυα 5G θα είναι διαθέσιμη σε όλους. Τα δίκτυα νέας γενιάς δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου γνώση αλλά και σε μοναδικές βιωματικές εμπειρίες, όπως πρόσβασή σε εκθέματα Μουσείων και σε ερευνητικό περιεχόμενο Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής Giga City, χάρη στο δίκτυο 5G της Vodafone, μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μάθημα για την ανθρώπινη εξερεύνηση του Διαστήματος. Μέσω ολογραφικής κλήσης ο Δρ. Γιώργος Βεκίνης, Διευθυντής Ερευνών και Υπεύθυνος του Γραφείου Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», «συνδέθηκε» με την τάξη και μίλησε στους μαθητές για τις προκλήσεις που συνεπάγεται το ταξίδι και η ζωή στο Διάστημα και τον Άρη, καθώς και για τη σχετική επιστημονική έρευνα που διεξάγει το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», υποστηρίζοντας διαστημικές αποστολές. Η τεχνολογία 5G υποστηρίζει ολογραφικές κλήσεις χάρη στις υψηλές ταχύτητες και την εξαιρετική απόκριση.

Η Vodafone αναγνωρίζει την ανάγκη πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση και την επιστήμη, ειδικά σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα χάρη στις εκθετικές τεχνολογίες. Μέσω του Ιδρύματος Vodafone και σε συνεργασία με την Science Communication και την Ελληνογερμανική Αγωγή, η Vodafone υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για εφήβους Generation Next που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου να γνωρίσουν τις εκθετικές τεχνολογίες, να πειραματιστούν και να αναπτύξουν καινοτόμες κατασκευές που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση σε θεματικές όπως αστρονομία, Arduino, Internet of Things, Mobile app development, μεταξύ άλλων, μέσω online πλατφόρμας, εξωσχολικών εργαστηρίων, εκπαιδευτικών πακέτων και του mobile εκπαιδευτικού παιχνιδιού The Moondiver Xperience.

Η υλοποίηση της εφαρμογής αυτή έγινε δυνατή σε συνεργασία με την εταιρία Musion 3D και την κοινωνική επιχείρηση Science Communication.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

Μπράβο ρε Τρίκαλα, πάντα πρωτοπόροι είστε.

Greg

Άσε… αυτά είναι για εσάς που είστε από αλλού, εμείς που ζούμε εδώ έχουμε την παροιμία από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα… Όλα (λεωφορεία χωρίς οδηγό, δωρεάν WiFi, ξαπλώστρες και βάρκες στο ποτάμι, 5G) γίνονται για την δημοσιότητα, για τα κανάλια και τις εφημερίδες, τίποτε δεν λειτούργησε σωστά και η πόλη δεν είχε και δεν έχει κανένα κέρδος, μόνο ζημιές είχε, συνεχίζουμε να περπατάμε σε σπασμένα πεζοδρόμια, να κυκλοφορούμε σε δρόμους γεμάτους μπαλώματα και λακούβες, σε αποψιλωμένες πλατείες (ο δήμαρχος δεν άφησε δέντρο για δέντρο) και πολλά πολλά άλλα που δεν τα γράφω γιατί δεν θα μου φτάσουν οι σειρές…

dim

αυτα που λεςστο τελος δεν αφορουν την τεχνολογια αλλα αλλα προβληματα που εχουν ολες οι πολεις της ελλαδος,τωρα στα τεχνολογικα δρομενα,ισχυει οτι δεν εφαρμοστηκαν αυτα π ανεφερες σωστα (δωρεαν wifi κλπ..)και ηταν οπως λεμε για μοστρα?το λεω γτ δεν ξερω και ειχα σε εκτιμηση τα τρικαλα σε αυτο το κομματι

Greg

Δυστυχώς όλα γίνονται για την δημοσιότητα, ΤΊΠΟΤΕ δεν λειτούργησε όπως υπόσχονταν, ούτε καν στο ελάχιστο, τεχνολογικά τα Τρίκαλα είναι όπως είναι η κάθε άλλη πόλη της χώρας, ότι δίποτε άλλο ήταν απλά μεγάλα λόγια για να μας παίξουν τα κανάλια, η πόλη υποφέρει από σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας και ο-οι δήμαρχοι ψωνίζονται στα κανάλια και τις εφημερίδες για πράγματα που δεν λειτουργούν, κοστίζουν ακριβά στην πόλη και ταυτόχρονα δεν προσφέρουν τίποτα στην πόλη και στον πολίτη της.

Greg

Ωραία ας χαρούμε που θα έχουμε 5G δίκτυο χωρίς να υπάρχουν 5G SmartPhone και 5G Sim ακόμα, δηλαδή θα βάλουν μια πιλοτική-πειραματική τεχνολογία 5G για ποιον ??? ποιος θα έχει όφελος από το 5G δίκτυο χωρίς να μπορεί να το εκμεταλλευτεί??? έχω πολλές απορίες και ειλικρινά αρχίζω να σκέφτομαι σενάρια συνομοσιολογίας, ρε μπας και όντος αυτές οι πειραματικές δοκιμές του 5G δικτύου μήπως γίνονται για να δουν αν προκαλεί παρενέργειες στον άνθρωπο ??? εδώ δεν πιάνω φουλ σήμα στο κέντρο τις πόλης και αυτοί υπόσχονται 5G, ναι καλά, όπως έλεγε και ένα τραγούδι… Για τα λεφτά τα κάνεις όλα… είναι πολλά τα λεφτά της Ε.Ε. κύριοι, χέστηκαν για τα Τρίκαλα και το 5G.

I am

Η χρήση του 5g αναφέρεται κυρίως σε πιο σοβαρές εφαρμογές και μόνο όχι στην χρήση του μέσου ανθρώπου. Επειδή μειώνει τον χρόνο απόκρισης για παράδειγμα μπορείς να έχεις ένα πολύ ωραίο αυτόνομο όχημα και πολλά άλλα τα οποία έχω ξεχάσει. Γενικότερα έξυπνες πόλεις αναπτύσσονται πάνω στο 5g. Δεν λέω ότι συμφωνώ και όλα καλά αλλά μπορείς να το ψάξεις

Greg

Πάμε λοιπόν, αρχίζω, ποιος θα εκμεταλλευτεί το 5G δίκτυο??? ο γιατρός στο Νοσοκομείο που έπαθα εγκαύματα στα πόδια και μου είπε και εγώ τι θες να σου κάνω? ο γιατρός που πήγα στις 13:00 για να βγάλω ακτινογραφία και έφυγα στις 5 με 6 το απόγευμα ??? οι Καθηγητές που δεν σου κάνουν μάθημα γιατί θα σου το κάνουν στο φροντιστήριο ??? οι οι δημοτικές αρχές που πας 8:30πμ το πρωί και περιμένεις να παραγγείλλουν τον καφέ τους πρώτα, να κάνουν λίγο κουτσομπολιό με τους συναδέλφους τους και μετά όταν φτάσει 10ώρα και λένε ας δουλέψω και λίγο και θέλουν 1ώρα να πληκτρολογήσουν στο PC για να σου βγάλουν μια απλή βεβαίωση κατοικίας???

I am

Είναι σαν να μου λες γιατί να μην καπνίζω μέσα στο μαγαζί από την στιγμή που στον Ασπρόπυργο έχει διυλιστήρια. Η ύπαρξη ενός σημαντικού προβλήματος δεν αναιρεί την ύπαρξη ενός άλλου. Όλες οι εφαρμογές ΑΙ χρειάζονται πολλούς πόρους και σε λίγα χρόνια θα μας απασχολούν στην καθημερινότητα μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

1. Πρώτα απ’ όλα ήδη κυκλοφορούν 5G smartphones και θα γίνονται ολοένα και περισσότερα. Άρα, το ότι δεν (θα) μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία κανείς, δεν ισχύει. 2. Όπως συνέβη στο παρελθόν με το 4G, έτσι τώρα και το 5G, συνιστά μια πρόκληση για την κάθε εταιρία. Νέος εξοπλισμός, νέες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένες τεχνικές εργασίες, πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν. Προκειμένου όμως να μην υπάρχουν αστοχίες στο στήσιμο του δικτύου και από το 2021 να τεθεί εμπορικά, οπότε και να αναπτυχθεί γρήγορα σε όλη τη χώρα, είναι αναγκαίο αυτό το βήμα της πιλοτικής εφαρμογής. Και μιας που είσαι καχύποπτος για την πιλοτική φάση του 5G (για δήθεν πειράματα στους κατοίκους), να υπενθυμίσω ότι το 2012 υπήρξε επίσης πιλοτική εφαρμογή του 4G σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά -ω τι περίεργο- δεν έπαθε κανείς τίποτα! 3. Δεν πιάνεις full σήμα, γιατί η καχυποψία η δική σου και πολλών άλλων (έχουμε δει εξάλλου στο παρελθόν αυθαίρετες κινήσεις από διάφορους… καχύποπτους που ξήλωναν και έσπαγαν κεραίες), δεν αφήνουν πάντοτε τις εταιρίες να αναπτύξουν σωστά τα δίκτυά τους. Επίσης, κάθε νέα τεχνολογία έρχεται για να προσθέσει κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες, συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει το ότι ΔΕΝ θα αλλάξει… Συνέχεια »

Κέλλυ

Και τι κάνατε εσείς οι Τρικαλινοί γι αυτό? Προσπαθήσατε να το σταματήσετε?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά μόνο φόβος για το καινούργιο. Όπως συνηθίσατε το 3G και το 4G, θα συνηθίσετε και το 5G. Γιατί και για τις προηγούμενες τεχνολογίες τα ίδια λέγατε, αλλά τώρα δεν μπορείτε χωρίς αυτές.

nikos2019

Πιλοτικό 5G απ’ τη Wind και τώρα πιλοτικό 5G από τη VODAFONE.

Θα θέλαμε και μία δορυφορική thermal φωτό, να δούμε πόσο λάμπουν στο σκοτάδι.

Αλέκος

νομίζω την μεγάλη εντύπωση θα κάνει το 6G το 5G απ ότι είδα δεν είναι και τιποτα τρομερό ναι μεν είναι πιο γρήγορο αλλά δεν είναι κατι που εκπλήσσει πολύ εχει και αυτο τα κολληματάκια του

vaskor

Από μέχρι τώρα διάφορα βίντεο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο ίντερνετ από Αμερική κυρίως, φαίνεται πως το 5G θα κινεί ται σε ελαφρώς καλύτερα πλαίσια από το σημερινό 4G, όσον αφορά στις ταχύτητες ίντερνετ.
Δεν Έχω δει κάτι τόσο πολύ μεγάλο, όπως παρουσιάστηκε και προβλήθηκε αρχικά.
Οι βελτιώσεις θα ρθουν πιθανόν σε άλλα κομμάτια, τα όποια αναφέρονται με γενικούς όρους ως τώρα. Δεν εχει ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο, κάτι όπως λέμε, με ονοματεπώνυμο…
Το ότι θα δαπανηθούν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την επένδυση αυτή, είναι δεδομένο βέβαια.
Να δούμε τι θα γίνει, ή καλύτερα πως θα εξελιχθεί. Υπάρχουν επιφυλάξεις από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για θέματα υγείας ( Γερμανία).

George

Μα δεν καταλαβαινω τους ενδοιασμους σας… Δεν θελετε αυτοκινουμενα οχηματα στους δρομους?? Δεν θελετε απομακρισμενη ρομποτικη χειρουργικη?? Γιαυτα δεν αγωνιζομαστε τοσα χρονια?? Τωρα ..αν μια στιγμιαια διακοπη ρευματος αποσταθεροποιησει το 5G και κοψει το ρομποτ καμια διπλανη αρτηρια..δε χαθηκε κι ο κοσμος. Ενοειται πως σε αναμονη μιας απομακρισμενης εγχειρισης που για να συμβει μπορει να περασουν κατι χρονια, μπορειτε ανετα να ψηνεστε μεχρι τοτε σαν στα μικροκυματα ,και τα παιδια σας να γεμισουν καρκινο ή στην καλυτερη να μην κανουν ποτε δικα τους παιδια! Ειναι ελαχιστο αυτο το κοστος, μπροστα στην ασυρματη κινηση οχηματων στους δρομους και στενα των Τρικαλων. Αλλωστε δε θα υπαρχουν οδηγοι να βγαινουν να πλακωνονται για μια θεση parking. Επισης θελω οταν βγαινω με φιλους και καθομαστε στο ιδιο τραπεζι , μη μιλωντας μεταξυ μας αλλα μεσω viber, το μηνυμα να μην κανει 1 sec να φτασει στον διπλανο μου αλλα 1 nanosec, διοτι αυτο θα πει εξελιξη και τεχνολογια! Οσο για τα δις που θα κονομισουν..συγγνωμη.. θα αυξησουν το ΑΕΠ, δε μας λενε ποσα δις θα δαπανηθουν στην περιθαλψη 3 και περα γενεων απο τωρα, απο τις συνεπειες της “τεχονολιας” αυτης. Οσο για το Δημοκριτο..γελαω!! Ας μας πουν ποιος ελεγχει το Δημοκριτο και προπαντων ποιος… Συνέχεια »

Κέλλυ

Τα είπες όλα, μπράβο σου. Το θέμα είναι, θα το καταλάβουν άλλοι, εκτός από τον Greg και μερικούς ακόμη?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εγώ περιμένω επιτέλους να δω ποιες είναι τέλος πάντων οι αποδείξεις και οι πηγές όλων εσάς που τόσα εύκολα κατακρίνετε μια νέα τεχνολογία. Τα ίδια λέγατε και για το 3G και το 4G, αλλά μια χαρά χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας. Και σε μερικά χρόνια μια χαρά θα σας είναι και το 5G.
Όσον αφορά το “Τωρα ..αν μια στιγμιαια διακοπη ρευματος αποσταθεροποιησει το 5G και κοψει το ρομποτ καμια διπλανη αρτηρια..δε χαθηκε κι ο κοσμος”, έχω να πω ότι είναι απίστευτα απλοϊκός ο τρόπος σκέψης σου… Ρομποτική χειρουργική υπάρχει και σήμερα, όπως επίσης υπάρχουν και πολλά ιατρικά μηχανήματα κρίσιμης σημασίας για την υγεία, τα οποία βασίζονται στον ηλεκτρισμό, αλλά υπάρχουν και γεννήτριες, υπάρχουν και μπαταρίες, υπάρχουν τρόποι για να αποτραπούν διάφορα προβλήματα αν κοπεί το ρεύμα.

ΑΝΤΩΝΗΣ

Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 επιστημονικές μελέτες από ανεξάρτητους ερευνητές από όλο τον κόσμο σχετικά με τις βιολογικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας RF. Εδώ παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο πρόσφατα

https://klara970.wordpress.com/2020/05/12/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/

Κ.

Εδώ το θέμα μας είναι το 5G. Δεν βλέπω πουθενά να λέει για το 5G, αλλά για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία γενικώς. Εκτός κι αν θέλετε τελικά να καταργηθεί η κινητή τηλεφωνία και οτιδήποτε εκπέμπει ακτινοβολία (π.χ. Routers) εντελώς…

Last edited 3 years πριν by Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.