Η Yahoo το πρώτο θύμα του Shellshock bug

Το Shellshock bug είναι κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε τέλη Σεπτεμβρίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λάβει τον εξ αποστάσεως έλεγχο κάθε συστήματος που χρησιμοποιεί Bash. Ερευνητές εκτιμούν ότι το Shellshock είναι πολύ πιο σοβαρό από το Heartbleed.

Όπως φαίνεται δεν πήρε αρκετό καιρό ώστε να έχουμε το πρώτο μεγάλο θύμα εξαιτίας του κενού ασφαλείας που δημιουργεί το Shellshock Bug.

Η Yahoo επιβεβαίωσε ότι hackers χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο bug ώστε να εισβάλουν σε δύο servers της στις 5 Οκτωβρίου. Βρέθηκε ότι οι επιθέσεις είχαν βάση την Ρουμανία και χρησιμοποιούσαν το Shellshock ώστε να καταλάβουν σιγά σιγά servers της Yahoo αλλά και άλλων εταιρειών ώστε να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να πλήξουν και πιο πολύτιμους στόχους, και πιο συγκεκριμένα το Yahoo Games.

Η Yahoo επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι εισβολείς έκλεψαν δεδομένα χρηστών, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν κωδικό οι χρήστες στο εγγύς μέλλον. Επίσης τα επηρεασμένα από την επίθεση συστήματα διέκοψαν την πρόσβαση προς τα έξω ώστε να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τους από το Shellshock bug. Όλα αυτά τα νέα προκαλούν προβληματισμό καθώς, αν οι hackers ήταν πιο επιθετικοί θα μπορούσαν να σβήσουν λογαριασμούς email και άλλες πολύτιμες πληροφορίες.

yahoo-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Twitter: Δεν επηρεάστηκαν οι διαφημίσεις από τις ρυθμίσεις Apple

H Twitter παρουσιάζει διαφορετική εικόνα για το πόση ζημιά προκαλούν στις διαφημίσεις οι ρυθμίσεις ιδιωτικότητας της Apple.

Internet Facebook Apple

Το Facebook τα βάζει και πάλι με την Apple για τις διαφημίσεις

Παρόλο που το Facebook δεν δικαιούται να παραπονιέται για την οικονομική του πορεία, αποφάσισε και πάλι να τα βάλει με την Apple.

Internet Netflix

Netflix Νοέμβριος 2021: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Νοέμβριο του 2021 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Hackers ransomware FBI

REvil Ransomware: Και όμως, οι Hackers χακάρονται…

Η ομάδα Hackers που είναι γνωστή για το REvil ransomware που έχει επιτεθεί στην Apple έπεσε θύμα hacking από το FBI.