Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

Ποια είναι λοιπόν τα δέκα πιο επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας; Μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να μας ενημερώσει για όλα εκείνα που κάνουμε αλλά θα έπρεπε να αποφεύγουμε, τονίζοντας την σημασία του καθενός καθώς και το ποσοστό των χρηστών που έχουν προβεί σ’αυτές τις λανθασμένες πράξεις!

Σύμφωνα με αυτήν:

  • Δεν χρησιμοποιούμε password για την προστασία την συσκευής.
  • Αποθηκεύουμε κωδικούς πρόσβασης στην συσκευή μας (auto log-in), κυρίως σε site σχετικά με χρηματοοικονομικές συναλλαγές (π.χ. mobile banking, paypal κλπ).
  • Χρησιμοποιούμε το smartphone μας για να τραβήξουμε γυμνές ή γενικότερα αποκαλυπτικές φωτογραφίες, και αρκετές φορές τις διατηρούμε σε αυτό.
  • Κάνουμε κλικ σε link που εμπεριέχονται σε email άγνωστης προέλευσης.
  • Ανεβάζουμε φωτογραφίες στα Social Networks ενώ βρισκόμαστε σε διακοπές.
  • Ανεβάζουμε φωτογραφίες στα Social Networks με ενεργοποιημένες Υπηρεσίες Τοποθεσίας (Location Services).
  • Μοιραζόμαστε τα προσωπικά μας δεδομένα με τρίτους μέσω τηλεφώνου.
  • Δεν χρησιμοποιούμε θήκη στην συσκευή μας για να την προστατεύσουμε.
  • Συνδεόμαστε σε ανοιχτά δημόσια δίκτυα
  • Δεν αγοράζουμε ασφάλεια μαζί με την συσκευή μας
  • Σύμφωνα με την έρευνα, θα πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτές τις “κακές” συνήθειες για να έχουμε μια πιο ασφαλή χρήση του smartphone μας.

    Ποια είναι η γνώμη σας;
    Υπάρχει κάτι επικίνδυνο στην χρήστη των smartphones που δεν αναφέρεται;

    Πηγή

    Επεξεργάστηκε την 2 Φεβρουαρίου 2014 20:40

    Σχόλια

    • Γιατί πρέπει να αγοράζουμε ασφάλεια υποχρεωτικά για το κινητό μας;
      Αν μας αρέσει"σκέτη" η συσκευή μας χωρίς θήκες, γιατί είναι κακό;

    • Όντως τα μισά που λέει είναι υπερβολές (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΛΕΕΙ ΛΟΛ)
      1.ποιο επικίνδυνα είναι ότι το 80% των χρηστών βάζει antivirus, τα οποία είναι άχρηστα.
      2. εφόσον πχ για τα android τηλέφωνα που έχουν stock chat room εγκαθηστούνε ότι άχρητο chat μέσα το οποίο ζητάει τον google λογαριασμό.
      3. οι περισσότεροι άσχετοι βλέπουν τα banerakia που λέει (ΜΠΡΑΒΟΟΟ ΕΙΝΑΙ Ο 100000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ.) και μετα για να κερδίσεις βάζεις το νούμερο σου και σε σκίζουν άπλα.

      (OFF TOPIC)....ΣΤΟ 8 διακρήνετε το iphone 6 με 4,8 intc ή κάνω λάθος ? :P

    • Συμφωνο απολυτα για τους κωδικους προσβασης και για τα δικτυ κοινωνικης δικτυωσεις!! Ο ανθρωπος σημερα με τα facebook,tweter αλλες τετοιες βλακιες δεν εχει ποια πρωσοπικωτητα!!
      Διαφωνο για τις θηκες προστασιας.....εδω καθε χρονο ολλες οι μαρκες μαχονται για το ποια θα τον εχει λεπτοτερο.....εμεις ψαχνουμε και το βαζουμε στα κρητιρια το παχος του κινητου....ποιος ο λογος δηλαδη να παω να παρω θηκη μετα και εκει που ειχα 9 χιλιστα κινητο να το κανω μπαγκετα!!!
      Η με την οθονη παλι το ιδιο πραγμα........εχει η κοπελα μου το note 3 και την φωτεινωτητα πανατα χαμηλα.....αφου το πηρες για να χαρεις την οθονη πως το βαζεις χαμηλα;;;;!!!!!! Για να μην χαλαει μπαταρια!!!!!! Αφου καθε μερα 10 ωρες εισαι σπιτι βαλτω να φορτισει 1 ωρα θελει!!!!!!

    • Πωπω, πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιείς το κινητό χωρίς θήκη!!! Ποσοστά παίρνουν από τις εταιρίες που πουλάνε θήκες;
      Δηλαδή, θα δώσω έναν μισθό για να πάρω πχ iPhone ή HTC One για τη κατασκευή του και θα το βάλω σε θήκη; Αν είναι έτσι, παίρνω ένα Lumia 520 ή κανένα Samsung της πλάκας!

    • Σιγα μωρε,εμενα μ αρεσει χωρις case το φονακι μου του εχω μια θηκουλα αλλα σαν πορτοφολι το κινητο το θελω γυμνο.Και οσο για ασφαλεια αν στο κλεψουν μπαινεις στην σελιδα κανεις log-in διαγραφεις τα στοιχεια και το μπλοκαρεις....

    • εγώ συμφονώ απόλυτα για την θήκη. αν αγοράσεις ένα κινητό 300+ευρώ θα του πάρεις και μια θήκη για προστασία. είναι κρίμα με το πρώτο πέσιμο κάτω να κλές τα ευρουλάκια σου. σίγουρα όμως σπίτι θα το έχει αρκετέςωρες χωρίς θήκη να το απολάυσεις.

    • Aπό αυτά που λέει δεν τηρώ τα εξής :

      1) Δεν βάζω θήκη στο κινητό γιατί το design παίζει για μένα μεγάλο ρόλο.Προτιμώ να ρισκάρω και να χαίρομαι καθημερινά την ομορφιά του κινητού μου.Ακόμα κι αν την πατήσω στο μέλλον , πάλι αθήκωτα θα έχω όλα τα μελλοντικά κινητά μου.

      2) Δεν βάζω κωδικό κλειδώματος γιατί βαριέμαι να τον βάζω σε κάθε ξεκλείδωμα.Ούτε καν pattern.

      3) Δεν ασφαλίζω το κινητό μου γιατί είναι χαμένα χρήματα.Ούτως ή άλλως τα κινητά που αγοράζω κοστίζουν συνήθως 300 ευρώ στα σκρουτζομάγαζα.

    • Προσωπικά δεν παίρνω ποτέ κινητό με γυάλινη πλάτη για να περιορίσω την πιθανότητα σπασίματος μόνο στην μπροστινή πλευρά.Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αγόρασα τελικά πχ το Optimus G . Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο εύκολα σπάνε τα γυάλινα κινητά. Συνήθως παίρνω αλουμινένια.

    • Ο,τι ισχύει για ένα lap-top ισχύει και για ένα smartphone. Αυτό που βρίσκω γελοίο ειναι η ασφάλεια που λέει οτι πρέπει να κάνουμε στα κινητά.

    • Ζω επικίνδυνα, μπαίνω από το κινητο μου στο wifi της καφετέριας!
      Συμφωνώ για τη θήκη γιατί έρχεστε όλοι και ζητάτε δωρεάν service ενώ το έχετε σπάσει! Εξυπνάδες μου! Εκτός αν τρέχουντα λεφτά απο τα μπατζάκια σας!!!

    • Σε πολλά έχει δίκαιο, ειδικά στο 1 για μη χρήση κωδικού/πιν στο ξεκλείδωμα. Το καταλαβαίνεις όταν αφήσεις "αφύλακτο" το κινητό και το πιάσει η κοπέλα σου στα χέρια της.. Ωχ τι έχει να γίνει.

      Τα άλλα πολλά είναι σωστά αλλά δεν τα κάνουν όλοι.

    • Εγώ πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολή να πρέπει να κάνουμε όλα αυτά. Πάντως δεν θα έβαζα θήκη στο κινητό μου, καθώς κρύβει την εξωτερική εμφάνιση του.(Xperia z1) έτσι κι αλλιώς γιαυτό δεν υπάρχει και ο ανταγωνισμός στις εταιριες. Για παράδειγμα πόσο κράξιμο έχει φάει η Samsung για τις πλαστικουρες

    • @Άρη,εμένα δεν τρέχουν λεφτά από τα πατζάκια μου αλλά μάλλον έχω την ικανότητα να είμαι πιο προσεκτικός από εσένα και δεν μου έχει σπάσει κανένα αθήκωτο smartphone μου.Και το καραευχαριστιέμαι.Αν έσπαγε η οθόνη προφανώς δεν θα μπορούσα να πω στο service ότι την έσπασε ο δυνατός αέρας.Ακόμα κι αν κάποιος το έλεγε όμως εσένα ποιο πρόβλημα σου προκαλεί;

    • Να λέμε την αλήθεια όλα ισχύουν, αλλά είναι υπερβολικά. Το μόνο που με βρίσκει συμφωνο 100% είναι το 2. Μην κάνετε το λάθος και βάζετε auto-sign in! Από σελίδες που έχετε τραπεζικό λογαριασμό ή PayPal, μέχρι και σελίδες που έχετε προσωπικά δεδομένα όπως πχ social networks. Το ξέρω είναι σπαστικό, αλλά από την στιγμή που βγεις από το σπίτι σου, απενεργοποιήσε το!
      To 3 να φανταστώ το βάλανε λόγω των Rihanna και Scarlet Johansson (αν θυμάμαι καλά), παλαιότερα, που είχαν γυμνές φωτογραφίες τους στο iPhone τους (ω! ναι το υπερασφαλές iOS!) και χάκερς τις κλέψανε. Εντάξει σόου μπίσνα είναι, μπορεί να ήταν στημένο. Ωστόσο είναι πάρα πολύ εύκολο να αποσπάσεις φωτογραφίες από κινητό, αφού και όταν ημουν μαθητής ακόμα θυμάμαι είχαμε τέτοια σκηνικά.

      Το 1 έχει δίκιο, αλλά βαριέμαι!!! Είναι υπερσπαστικο να pass για ξεκλείδωμα ή έστω pattern. Εξάλλου άμα χάσεις το κινητό, αυτό "σπάει" για πλάκα... Το 9 έχει απόλυτο δίκιο!! Είναι πανεύκολο να κλαπουν δεδομένα μέσω WiFi (αν μπορούσα θα σας έδειχναν και με screenshot. Και μάλιστα χωρίς κάποιο Η/Υ, απλά και μόνο με το Android smartphone μου). Αλλά αν το σκεφτείς καλά, η πιθανότητα είναι ελάχιστη κάποιος να το κάνει γιατί πρώτον κάνεις δεν ασχολείται πολύ με τέτοιες ενέργειες στην Ελλάδα, και δεύτερον προσωπικά εγώ αλλάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα pass μου στις ευαίσθητες ιστοσελίδες. Και τελευταίο αφήνω το 8.... ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ!!!!!! Επιλέγω ένα smartphone πέρα το hardware (που όλα το ίδιο έχουν πάνω κάτω), για το design και θα το χώσω σε θήκη;;; Πάμε καλά; Τότε κάθεστε και κραζετε τα Samsung/iPhone/Sony που όλα ίδια είναι; Αφού θα τα έχετε σε θήκη; Επίσης γιατί φωνάζετε ότι θέλετε ποιοτικά υλικά, γυαλί, αλουμίνιο κτλ και μάλιστα ζητάτε Gorilla Glass, ζαφείρη στην οθόνη και άλλα τέτοια; Αφού θα τα χωσετε στην σιλικόνη! Άρα το premium που απαιτείται να εχει ένα smartphone είναι μια φούσκα, με αυτή τη λογική... Σωστά;

    Κοινοποίηση
    Συντάκτης:
    Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης

    Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.