Smartphones

Αναστέλλεται η παραγωγή των iPhone στην Ινδία λόγω του lockdown

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε το lockdown 1.3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της χώρας στις προσπάθειές της να μειώσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η παραγωγή των iPhone στην Ινδία έχει ανασταλλεί ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Foxconn και Wistron είναι δύο από τους κατασκευαστές iPhone με εργοστάσια στην Ινδία τα οποία θα σταματήσουν και αυτά να λειτουργούν, της Foxconn θα παραμείνει κλειστό έως τις 14 Απριλίου ενώ της Wistron, η οποία κατασκευάζει βασικά εξαρτήματα για τα iPhone σταματάει μεν η λειτουργία του δεν ανακοινώθηκε όμως μέχρι πότε.

Στις αρχές την εβδομάδας έγινε γνωστό ότι και η Samsung προχώρησε στην αναστολλή της λειτουργίας του μεγαλύτερου εργοστασίου της παραγωγής smartphones στην πόλη στην περιοχή Noida της Ινδίας ενώ και η LG έκλεισε το δικό της εργοστάσιο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Από το lockdown στην Ινδία δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν και μεγάλα λανσαρίσματα όπως αυτό του Xiaomi Mi 10 Pro το οποίο θα καθυστερήσει κάποιες εβδομάδες.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.