Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

EMUI 10.1, Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

Εχθές, η Huawei παρουσίασε τα νέα Huawei P40, μία νέα sport έκδοση του Huawei Watch GT 2 που είναι το GT 2e, τα πρώτα της έξυπνα γυαλιά, ένα έξυπνο ηχείο, και τη νέα έκδοση του EMUI. Το EMUI 10.1 φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στα smartphones της εταιρείας. Πάμε να τα δούμε.

Hey Celia ο AI assistant της Huawei

Στο EMUI 10.1 κάνει ντεμπούτο η ψηφιακή βοηθός της εταιρείας, η οποία ακούει στο όνομα Celia. Καθώς τα smartphones της κινέζικης κατασκευάστριας δεν υποστηρίζουν τα GMS, κατ’ επέκταση δεν έχουν τον Google Assistant.

EMUI 10.1, Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

Οπότε, η Huawei δημιούργησε τον δικό της AI βοηθό, ο οποίο ξυπνά με το “Hey Celia” και λίγο πολύ κάνει ότι και οι υπόλοιποι ψηφιακοί βοηθοί.

MeeTime

Ένα ακόμα app που απουσιάζει από τα smartphones της Huawei είναι η Google Duo, η εφαρμογή βιντεοκλήσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Προς αντικατάσταση του app, η κινέζικη κατασκευάστρια δημιούργησε το MeeTime, το οποίο κάνει ντεμπούτο στο EMUI 10.1.

EMUI 10.1, Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

Η εφαρμογή MeeTime λειτουργεί και σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών, υποστηρίζει βιντεοκλήσεις 1080p, έχει low-light mode, ενώ επιτρέπει και τον διαμοιρασμό της οθόνης (όπως τα Duo και WhatsApp).

Cross-Device Photo Gallery

Προχωρώντας στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που παρέχει στους κατόχους των smartphones της, η Huawei πρόσθεσε στο EMUI 10.1 τη λειτουργία Cross-Device Photo Gallery.

EMUI 10.1, Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

Χρησιμοποιώντας αυτό το χαρακτηριστικό, οι κάτοχοι Huawei smartphone μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη συλλογή πολυμέσων του τηλεφώνου τους από οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτουν. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι θα πρέπει και οι δύο συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο ασύρματο δίκτυο.

Convenient Multi-Window και νέο AOD

Στο EMUI 10.1, η εταιρεία βελτίωσε το Always-On-Display χαρακτηριστικό με τρισδιάστατα εικονίδια και μειώνοντας ακόμα περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας.

EMUI 10.1, Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

Επιπλέον, η νέα έκδοση του λειτουργικού φέρνει νέα multi-window χαρακτηριστικά, όπως το Edge Panel του drawer που περιέχει συντομεύσεις εφαρμογών, διάφορα εργαλεία που εμφανίζονται με swipe στις πλευρές της οθόνης, καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς κειμένου και εικόνων από το ένα παράθυρο στο άλλο.

EMUI 10.1, Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

Multi-Device Control Panel και Huawei Video/Music/News

Πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές του χρήστη, από ένα ενιαίο σημείο. Για να ανοίξει το Multi-Device Control Panel αρκεί να κάνει κάποιος swipe από τις κάτω γωνίες της οθόνης του smartphone.

EMUI 10.1, Αναβάθμιση EMUI 10.1: Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα Huawei smartphones

Τέλος, η Huawei συνεργάστηκε με αρκετές εταιρείες που προσφέρουν περιεχόμενο βίντεο, μουσικής και ειδήσεων. Μερικοί από τους νέους συνεργάτες της εταιρείας είναι οι: Universal Music, Napster, Warner Music Group for music; News UK, The Times, The Sun, talkSPORT, Discovery, FilmBox, eOne, BBC News, Youku, Lionsgate, Universal, Paramount, και Sony.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Έχω το Huawei p20 pro και ακόμα δεν έχω πάρει Android 10…

τονυ

υπομονη μεχρι Μαιο!!

Δημ

Γιατί Μάιο?

Πιτ

Κατέβασε το HiSuite της Huawei στο pc σου και μόλις συνδέσεις το Mate Pro με USB, θα σου έρθει κατευθείαν το update σε Android 10. Έτσι το έκανα κι εγώ αφού περίμενα για μήνες…

Γιαννης

Σε δυο συσκευες που εχει πει οτι θα αναβαθμησει σε 10, εδω και καιρο δλδ σε P20pro και σε Honor play δεν υπαρχει αναβαθμηση ουτε μεσω HISuite…Aμα την δωση δεν θα χρειαστη το HiSuite…θα την κανει αυτοματα…

Dim

Φιλε εγω διαβάζω εδω και πολυ καιρο οτι το play δεν θα παρει την 10…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άστα φίλε και εγώ περιμένω για το Ρ20 Ρro.. Τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος. Γερμάνια έχει κάνει αναβάθμιση σε 10..

Αποστολος

και μονο οτι δεν εχει google services ειναι κινητα που θα πανε απατα.
Δεν υπαρχει λογος να πουλας στην ευρωπη – αμερικη ενα κινητο χωρις να εχει εφαρμογες τις google.
H Huawei μαλλον πιστευει οτι μπορει να ξεπερασει αυτο το εμποδιο.
Για πιο λογο αν αγορασεις το νεο της κινητο σου δινει το p30 lite!
Μηπως με το δικο της προγραμμα που εχει μεσα στο p30 lite να τα περασει ολα το νεο της κινητο και να εχει google apps ξαφνικα απο το πουθενα! Γιατι επισημα το p40 δεν εχει google apps ενω το p30 lite εχει. Πολυ πονηροι τα κινεζακια.
Τραγικοι και πολυ πονηροι αυτοι οι κινεζοι ρε παιδι μου. απο την google εγιναν μεγαλες εταιρειες (ως προς το mobile τμημα εγω αναφερομαι) και τωρα το παιζουν και θιγμενες.

Panagiotis

Γιατι φιλε τωρα ξεκινησε να φτιαχνει τα δικα της services. Σιγουρα θα πεσουν οι πωλησεις της στην Ευρωπη (Αμερικη δεν νομιζω οτι πουλουσε και πριν) αλλα δεν μπορεις ως εταιρεια να μην συνεχισεις να βγαζεις τηλεφωνα. Απο τη μια θελουμε να τελειωσει το μονοπωλιο της google και να μπει και τριτος στο παιχνιδι και απο την αλλη με το που παει να γινει μια αρχη, κραζετε. Τι περιμενετε να γινουν ολα απο τη μια μερα στην αλλη? Κανονικα ολοι θα επρεπε να θελουμε να μπει και τριτος στο παιχνιδι. Καλο για εμας του καταναλωτες ειναι αυτο

Σταμάτης

Εγώ ξέρω ότι έχει ταράξει τά νερά εκεί πέρα από τον Ατλαντικό αλλά ΔΕΝ πάλι πρώτη θα είναι γιατί απλά έχει συσκευές τέρατα.

Dimitris

Εγώ προσωπικά το βρίσκω μια χαρά. Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός και φυσικά αυτό μας ευνοεί σαν καταναλωτές. Όσο περισσότερος ανταγωνισμός τόσο καλύτερα για εμάς και σε τιμές και σε προσφορές κτλ. Πιστεύω ότι θα πάει μια χαρά. Δείτε τώρα τι κάνει η Google στο τμήμα των ταινιών γιατί δε πουλάει γενικά. Δωρεάν ταινίες με διαφημίσεις… Αν αυτό δεν σας λέει κάτι..τι να πω..

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το p9 lite είναι μέσα?

Panjo

Τελικά τό p20 Pro θά πάρει Android 10 γιατί έχω ακούσει διάφορα καί όσους ρώτησα αν τούς ήρθε όλοι μου έδωσαν αρνητική απάντηση

Στέλιος

Καλησπέρα.. Εκανα την αναβαθμιση σε 10.1 κ εκτοτε η διαρκεια της μπαταριας ειναι σε αρκετο βαθμό μειωμενη. Γνωριζει καποιος αν θα φτιαχτει η τι ακριβως γίνεται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.