Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού

Android Q, Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού

Android Q, Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού Android Q, Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού Android Q, Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού Android Q, Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού

Στο Android Q η Google πρόσθεσε κάποια νέα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η σύνδεση στο WiFi δίκτυο με τη χρήση QR code ή η προβολή του εναπομείναντα χρόνου ενέργειας στη γραμμή ειδοποιήσεων. Επιπλέον, η Google αποφάσισε να δώσει στους χρήστες κάτι που ζητάνε εδώ και χρόνια, το να μπορούν να αλλάζουν την εμφάνιση του κινητού τους, χωρίς τη χρήση τρίτων εφαρμογών.

Πλέον, η εταιρεία υποστηρίζει την εξατομίκευση του λειτουργικού συστήματος, αν και σε σύγκριση με του launcher, οι ενσωματομένες ρυθμίσεις του Android Q δεν μας δίνουν τόσες πολλές επιλογές τροποποίησης του περιβάλλοντος. Για την ακρίβεια, ακόμη και το OxygenOS της OnePlus δίνει αρκετά περισσότερες επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία καλή αρχή, συν ότι δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί μέχρι τη διάθεση της τελικής έκδοσης του Android Q.

Android Q, Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού Android Q, Android Q: Πλέον μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και τη γραμματοσειρά του λειτουργικού

Στο Android Q θα βρούμε θαμμένο στις “Ρυθμίσεις για Προγραμματιστές” μια ενότητα με τον τίτλο “Theming”. Σε αυτή την ενότητα, υπάρχουν τρεις διαθέσιμες ρυθμίσεις με τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε την όψη του περιβάλλοντος χρήστη.

Η πρώτη από αυτές τις ρυθμίσεις είναι η πιο συναρπαστική, και μας δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του χρώματος έμφασης, όπως ονομάζεται. Στην ουσία, αλλάζοντας αυτό το χρώμα, αλλάζουμε την απόχρωση όλων τον εικονιδίων, των διακοπτών και των έγχρωμων κειμένων του Android Q. Το προεπιλεγμένο χρώμα είναι το μαύρο, και μπορούμε να το αλλάξουμε σε πράσινο ή μωβ. Λογικά μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του Android Q η Google θα προσθέσει πολλές περισσότερες χρωματικές επιλογές.

Μια ακόμη επιλογή είναι η δυνατότητα αλλαγής της γραμματοσειράς. Θεωρητικά και σε αυτή την ρύθμιση θα προστεθούν περισσότερες επιλογές στο μέλλον, ωστόσο προς στιγμήν μας επιτρέπει να αλλάξουμε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά του Android Q, η οποία είναι το Google Sans, σε Noto Serif για τις κεφαλίδες και σε Source Sans Pro για το σώμα του κειμένου.

Τέλος, η δυνατότητα αλλαγής του σχήματος των εικονιδίων έχει μεταφερθεί στην ενότητα “Theming”. Στην πρώτη beta του Android Q μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα των εικονιδίων της αρχικής οθόνης σε δάκρυ, και σε τετράγωνο ή ορθογώνιο με στρογγυλεμένες γωνίες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

Αυτο με το theming ειναι γλυκουλι , επιτελους !

Apostolos

Seriously?

George

Στο miui της Xiaomi όλα αυτά και πολλά περισσότερα ακόμα είναι ήδη διαθέσιμα. Για αυτό μου αρέσει περισσότερο από το stock Android. Σου δίνει τεράστιες δυνατότητες παραμετροποίησης του συστήματος.

Versavel

Έχω το ΧΙΑΟΜΙ ΜΙ 8 και παλεύω με τις γραμματοσειρές. Αλλάζω γραμματοσειρά με κάποια εφαρμογή από το Google Play η από τα θέματα της Xiaomi (αφου πρώτα αναγκαστώ να επιλέξω μέσω VPN χώρα Ινδία), και μόλις πάρει την γραμματοσειρά χάνονται πάντα τα θέματα που έχω επίσης εγκαταστήσει. Ξαναβάζω το εκάστοτε θέμα και χάνεται η γραμματοσειρά. Ξέρεις καποια λύση;

Darth

με 5000000000 bugs…………..

bill

λιγα ειπες μην ξεχνας κ το λαγκ
μαλλον george δεν εχεις πιάσει στοκ αντροιντ ποτε ή εστω κτ κοντα στο στοκ οπως της 1+

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 10 Android Q featured

Android 10: Η Google εγκαταλείπει τα γλυκά και το σώμα του ρομπότ

Η Google αποκάλυψε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης το οποίο θα είναι Android 10. Επίσης, παρουσίασε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν στο brand.

Software Android Q Google

Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Παρόλο που η Google ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στο Android Q βελτιώθηκε, οι χρήστες παραπονιούνται και προτιμούν τα κουμπιά.

Software Android Q Google

Android Q: Κυκλοφόρησε η τελευταία beta, σε λίγες εβδομάδες η τελική έκδοση

Η Android Q beta 6 όπως είναι λογικό δεν φέρνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τελειοποιεί όλα τα υπάρχοντα, αν και παρουσιάζει μερικά προβλήματα.

Smartphones Android Q Xiaomi Android smartphones Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Οι πρώτες δοκιμές του MIUI Android Q πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.