Αποκλειστικό: Μάθαμε τις τιμές των νέων Huawei P40, P40 Pro στην Ελλάδα

, Αποκλειστικό: Μάθαμε τις τιμές των νέων Huawei P40, P40 Pro στην Ελλάδα

Εδώ στο Techblog κάνουμε ρεπορτάζ, συζητάμε με τα στελέχη της αγοράς, θέτουμε δύσκολες ερωτήσεις, αναδεικνύουμε θέματα που άλλοι δεν ασχολούνται, σπάμε αυγά (Βλαχάκη;) όταν κάνουμε βίντεο. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και σεβόμαστε τους αναγνώστες μας.

Αποκλειστικά για όλους εσάς μάθαμε τις τιμές των νέων Huawei P40 Pro, Huawei P40, Huawei P40 Lite, P40 lite E αλλά και Mate Xs που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο.

Τιμές Huawei P40 series στην Ελλάδα

Huawei P40 Pro 256GB τιμή 1.139 ευρώ
Huawei P40 128GB τιμή 849 ευρώ
Huawei P40 Lite τιμή 329 ευρώ
Huawei P40 lite E τιμή 199 ευρώ

Huawei Mate XS 512GB τιμή 2.499 ευρώ

Χωρίς Google Mobile Services

Οι τιμές των νέων Huawei P40 θα λέγαμε ότι είναι κάπως “αλμυρές” για smartphones που δεν θα έχουν Google Play και κατά συνέπεια δεν θα έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο application store με τις περισσότερες Android εφαρμογές.

Και όταν λέμε Android εφαρμογές δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτές της Google όπως Gmail, Maps, YouTube, Photos, Chrome, αυτές δεν θα τις έχουν ούτως ή άλλως τα νέα Huawei P40 γιατι δεν τους επιτρέπεται από την Αμερική να χρησιμοποιούν τα Google Mobile Services (GMS).

Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτά τα πρώτα βήματα της Huawei χωρίς Google Mobile Services (GMS) – είναι η απουσία όλων των άλλων εφαρμογών για ένα σωρό συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα (smart cameras, smart watches, smart bands, έλεγχος σπιτιού και συναγερμού από απόσταση, συναγερμός αυτοκινήτου και έλεγχος από το κινητό, εφαρμογές. Σίγουρα θα βρεθούν εφαρμογές τρίτων που θα “κάνουν τη δουλεία”, δεν θα έχουν όμως όλες τις λειτουργίες και επιλογές της official εφαρμογής.

, Αποκλειστικό: Μάθαμε τις τιμές των νέων Huawei P40, P40 Pro στην Ελλάδα

Από το AppGallery της Huawei, τον αντικαταστάτη δηλαδή του Google Play, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε βρει εφαρμογές όπως Samsung Health, Mi Fit και άλλες για γνωστές συσκευές των Polar και Suunto. Πως θα συνδεθεί το Mi Band μας ή το Galaxy Watch με τα νέα Huawei smartphones χωρίς Google Play; Πως θα πάρουμε εικόνα από την security camera που έχουμε εγκαταστήσει στο εξοχικό μας;

Χωρίς Google Play

Η απουσία του Google Play θα είναι σημαντική και για τους λάτρεις της φωτογραφίας μιας και – αρχικά τουλάχιστον – δεν θα έχουν πρόσβαση σημαντικές εφαρμογές των φωτογραφικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σύνδεση της κάμερας τους με το smartphone τους, με σκοπό τον απομακρυσμένο έλεγχο ή την άμεση κοινοποίηση του υλικού τους, όπως FUJIFILM Camera Remote, Canon Camera Connect, Canon EOS Remote, Nikon SnapBridge, OLYMPUS Image Share, Sony Imaging Edge Mobile. Αυτές δεν τις βρήκαμε σήμερα στο AppGallery της Huawei όπως αναφέρει το PTTL.gr.

Σήμερα δεν υπάρχουν επίσης οι εφαρμογές Adobe Lightroom, Snapseed, Filmic Pro, PhotoPills και άλλες. Τι θα γίνει και με τις αγορασμένες εφαρμογές και τα αγορασμένα games που χρησιμοποιούμε σήμερα στο Android smartphone μας; Δεν θα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο νέο μας Huawei smartphone; Εκτιμούμε ότι κάποιες από αυτές θα διατεθούν μελλοντικά και στο AppGallery της Huawei, πότε όμως;

Αλλά και για εμάς τους publishers που διαχειριζόμαστε ιστοσελίδες όπως το Techblog, το Autonomous, το PTTL, το Game20, οι εφαρμογές Facebook Pages, Google Analytics και YouTube Studio δεν γίνεται να απουσιάζουν από το smartphone μας όταν είμαστε εκτός γραφείου.

, Αποκλειστικό: Μάθαμε τις τιμές των νέων Huawei P40, P40 Pro στην Ελλάδα

Οι “ψαγμένοι”

Κάποιος ψαγμένος πολύ εύστοχα θα πει ότι θα βρεθούν πατέντες για να βάλεις το Google Play στο κινητό σου, ή ότι μπορούμε να βρούμε όλες τις Android εφαρμογές σε διάφορα site που φιλοξενούν τα ίδια τα αρχεία των εφαρμογών (*.apk), κατεβάζεις το αρχείο, εγκαθιστάς την εφαρμογή και είσαι ok. Η Google βέβαια προειδοποιεί, να μην φορτώνουμε τα GMS services στα Huawei smartphones, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που όποιος θέλει το παίρνει, δεν το μπορεί να το απαγορεύσει κανείς.

Η Huawei έχει μπει σε ένα αγώνα δρόμου προσέλκυσης developers για να ετοιμάσουν και να διαθέσουν τις εφαρμογές τους στο AppGallery ανακοινώνοντας της διάθεση εκατομμυρίων δολαρίων για events και workshops εκμάθησης των Huawei Mobile Services (HMS), ενώ προσφέρει το 100% των εσόδων που θα προκύψουν από αυτές, στους ίδιους τους developers, σημαντικό δέλεαρ.

Οι πασίγνωστες και ιδιαίτερα δημοφιλείς εφαρμογές Facebook, Instagram και Twitter θα προστεθούν σύντομα στο AppGallery σύμφωνα με τον CEO της Huawei, Richard Yu, αυτό όμως αρκεί για αρχή; Είναι η κατάλληλη εποχή να αποκτήσεις ένα Android smartphone χωρίς Google Play;

Η Huawei έχει βγάλει κάποιες εξαιρετικές συσκευές όπως τα Mate 30 Pro, P30 Pro και Mate 20 Pro και τώρα με την έλευση του P40 Pro που αναμένεται να τα “σπάει” στις φωτογραφίες είναι δύσκολο για όλους εμάς να αποφασίσουμε.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

σιγά μην αγοράσω καινούργια συσκευή με τα χρήματα μου και μετά (όσο απλό και να είναι) να ψάχνομαι να περάσω εφαρμογές που μου είναι αναγκαίες και δεν μπορώ να τις βρω….ας βρει μία σωστή λύση η Huawei και όταν το κάνει αυτό το συζητάμε…μέχρι τότε δύσκολα θα αγόραζα Huawei ακόμα και πιο φθηνά να τα βγάλει…

Kostas

Για τον απλο χρήστη δυσκολα να πουλήσει, θα το πάρουν μονο οι σχετικα ψαγμενοι οπου σε 5 λεπτα θα εχουν play store, αλλα για καποιον που δεν ασχολείται με αυτα δυσκολα.

kostas_falcon

Το θέμα δεν είναι μόνο το playstore. Είναι ότι πολλές εφαρμογές απαιτούν τα services της gooole τα οποία κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα δουλεύουν αξιόπιστα και μεχρι πόσο καιρό.

Prideous

Αν το καλοκαίρι η τιμή τους έχει πέσει 50% και παραπάνω είναι μια καλή αγορά πιστεύω !!!
Οποίος πάρει το pro φυσικά θα το πάρει για τις κάμερες
Όποτε ας αφιερώσει και 10 λεπτά να δει πως θα περάσει GMS services και το κινητό θα είναι μια χαρά !!

Nickolas

Δεν πρόκειται να καθίσω να βάλω Google services και να αναρωτιέμαι αν θα λειτουργούν σωστά. Ωστόσο δεν είμαι και χρήστης που χρησιμοποιεί πολλές εφαρμογές, αλλά ούτε και ελάχιστες. Επειδή το παρακολουθώ, κάθε μέρα προστίθενται καινούριες και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια αλλαγή σε μερικές βδομάδες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο app gallery οι μισές από αυτές που χρησιμοποιώ και λίγο παραπάνω. Αν καταφέρουν και τις προσθέσουν όλες (και δεν εννοώ τα Google apps) δε θα είχα κανένα πρόβλημα να πάω για το P40 Pro. Η τιμή είναι πολύ υψηλή, είχα διαβάσει όμως ότι θα έδιναν και μερικά δώρα όπως τα ακουστικά και το ρολόι, αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα είναι μια καλή προσφορά, διαφορετικά σκέτο με τέτοια τιμή δύσκολα θα το πάρει κάποιος.

KnightRider

Απαράδεκτη η τιμή του mate xs…

Ante_geia

Με τέτοιες τιμές δεν μου κάνει καθόλου εντυπώσει αν δω την Xiaomi να ξεπερνά την Huawei. Αναφέρομαι στο P40 Pro.

Αποστολος

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ OYTE KAN Huawei ετσι οπως εχει γινει η κατασταση. ΚΑΙ οκ σιγα που θα κατεβαζαν τις τιμες που ελεγαν.
Παλι καλα υπαρχουν πολυ καλες εταιρειες για να αγορασουμε.

Ιωάννης jb

Πολύ ωραίο άρθρο αλλά αυτό που λέτε στο τέλος για την κάμερα πως αναμένεται να τα σπάει δεν μου άρεσε!
Ποια κάμερα σε πανάκριβα κινητά δεν τα σπάει;
Όλες πάνω κάτω είναι φοβερές!
Έχω την εντύπωση πως αποθαρρύνει το κόσμο να πάει σε Χαβάη το συγκεκριμένο άρθρο και φυσικά κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχει δίκιο απλά για μένα δεν είναι λόγος μόνο η Google για να μη πάει σε χαγουει..
Η Google μπορεί να τα ξαναβρεί με τους χαβανεζους!
Τους φοβάται έχουν τεράστια δύναμη!
Και αυτή η τεράστια δύναμη τους δεν είναι άλλη από την ίδια τους την αγορά!
Τεράστια ανερχόμενη αγορά η Κίνα που θεωρώ ότι μπορεί να αντέξει και άλλο λογισμικό!
Πολλοί οι Κινέζοι που δεν έχουν πληρωμένες εφαρμογές Google!
Πολλοί οι Κινέζοι που δεν είναι ψαγμένοι!
Πολλοί αυτοί που επειδή θα λείπει μια εφαρμογή του Facebook θα πάρουν χαγουει!
Άνετα θα μπουν fb από τον browser!
Λογικά θα συνεχίσει να έχει υψηλες πωλήσεις και εκεί τον ανταγωνιστή που λέγεται Google θα μπορεί να του κάνει κακο

Γιώργος

Επιτέλους χωρίς Google

Παναγιώτης Ζαβρακίδης

Και πες ότι αγοράζεις το p40 pro. Όταν θα έρθει η ώρα πώς/πόσο το πουλάς;
Το παντρεύεσαι;
Εκτός αν τρέξει αξιόλογα προγράμματα ανταλλαγής η Huawei,γεγονός που το βλέπω πολύ πιθανό.

George

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το πάρει κάποιος, το store της huawei αναμένεται να έχει όλα τα σημαντικά apps
Εγώ θέλω να ανταγωνιστεί την google γιατί το έχουν παρακάνει λίγο

Panagiotis

Το αναμενεται δεν κανει για τον Ελληνα. Τα θελει ολα τωρα. Βεβαια υπαρχει και ο κινδυνος να μην μπουν πολλες εφαρμογες αν και δεν νομιζω οτι η Huawei θα το αφησει ευκολα το θεμα. Φετος ειναι μια μεταβατικη περιοδος. Απο του χρονου ισως να ειναι πιο καλα τα πραγματα.Ακομα υπαρχει το ενδεχομενο επιστροφης στα gms.

Ηλίας

Σε οποιαδήποτε αγορά… εξαρτάται ΤΙ ΖΗΤΑΣ! Εγώ ζητάω την καλύτερη κάμερα. Και με 10x οπτικό zoom…. απλά το Huawei παίζει μόνο του! Φυσικά και θα το αγοράσω! Κι ας έχω και ένα δεύτερο των 100 ευρώ για όλα τα παιχνιδάκια της Google. Στην περίπτωση μου… το δεύτερο θα είναι αυτό που έχω τώρα… το p30pro.

Giannisdor

ο πατέρας μου είχε παρει το huawei p30 pro από Κίνα (πριν απαγορευτεί η χρήση του play store) που δεν έχουν καν Google play servises πέρασα το play store σε στικάκι και μετα όλα ήταν εύκολα. Κάνει κανονικά ενημέρωσεις εκτός από το play store το οποίο δεν είναι πρόβλημα απλά χρειάζεται να του στέλνω κάθε μήνα την νέα ενημέρωση μέσω του ShareMe της xiaomi.
Οι ενημερώσεις γίνονται με Android ανοιχτού κώδικα της Google όπως και το λογισμικό των παραπάνω κινητών

Matt

Εγω σε αυτοκινητο με δυνατη μηχανη αλλα χωρις καθισματα και τιμονι δεν μπαινω!

Kosmas

Εγώ πιστεύω πρέπει να παρέμβει η ΕΕ. Το να έχεις ένα κράτος να εμποδίζει ένα κανάλι (play store) διανομής πνευματικής περιουσίας (εφαρμογές) ενώ οι προγραμματιστές έχουν δώσει αδεια κυκλοφορίας στις χώρες δε μου φαίνεται να στέκει.
Το Linux δηλαδή πως το κάνει και έχει τα δικά του app managers? Να ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο και να το πάνε ακόμα παραπέρα.

Huawei κάμερες οι μόνες που αξίζουν. Samsung και Apple φάτε σκόνη

Αλέξανδρος

Θα ερθει το Pro με την κεραμική πλατη;

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ harmony os ΣΤΑ P40 PRO….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.