Apple, Εξαγόρασε την PrimeSense έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων

Θυμάστε που σας είχαμε πληροφορήσει σχετικά με την επικείμενη εξαγορά της Ισραηλινής εταιρείας PrimeSense από την Apple, η οποία κατασκευάζει 3D αισθητήρες και η οποία είχε βοηθήσει την Microsoft στην πρωτότυπη έκδοση του Microsoft Kinect; Τελικώς, η Apple επιβεβαίωσε – τουλάχιστον αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα AllThingsD – την εξαγορά της εταιρεία PrimeSense, έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αισθητήρες που κατασκευάζει η PrimeSense επιτρέπουν στον χρήση να αλληλεπιδρά με το λογισμικό μίας συσκευής- όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον χειρισμό ενός παιχνιδιού στο Xbox μέσω του αισθητήρα Kinect – χωρίς να ακουμπάει την συσκευή ή κάποιο χειριστήριο, αλλά με νεύματα ή με με τις κινήσεις του προσώπου ή του σώματος του.

Τελευταία η εταιρεία κατασκεύασε τον αισθητήρα Capri, ο οποίος έχει πολύ μικρό φυσικό αποτύπωμα και έτσι είναι ιδανικός για φορητές συσκευές όπως για παράδειγμα το iPhone. Φημολογείται ότι η Amazon ετοιμάζει να προσφέρει ένα smartphone με κάποιο αριθμό καμερών που θα προσφέρει δυνατότητες 3D gesture και Eye tracking, η οποία λέγεται ότι θα ανακοινωθεί στο 2ο μισό της χρονιάς, και είναι πιθανό η Apple να θέλει να προσφέρει κάτι ανταγωνιστικό.

Η Apple κατά καιρούς έχει αποδείξει ότι μπορεί και ενσωματώνει γρήγορα τις τεχνολογίες εταιρειών που εξαγοράζει. Αν θυμάστε, τον Ιούλιο του 2012, η εταιρεία είχε εξαγοράσει την AuthenTec, για την βιομετρική της τεχνολογία, και το αποτέλεσμα βρίσκεται στο iPhone 5s με το Touch ID. Για να δούμε τι ετοιμάζει η Apple για τις μελλοντικές συσκευές της…

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Νοεμβρίου 2013 12:27

Σχόλια

  • Τι περίεργη που είναι η αγορά, η Apple εξαγόρασε μια εταιρεία που φτιάχνει κάτι πραγματικά καινοτόμο και χρήσιμο για 360 μύρια και στον άλλον που έφτιαξε μια εφαρμογή για να ανταλλάζεις φωτογραφίες το facebook έδινε 3 δις και το απέρριψε κιόλας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Βαρνάβας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.