Η Apple διέθεσε την έκπτωση στο πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας λίγο νωρίτερα

Apple διέθεσε έκπτωση πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας νωρίτερα, Η Apple διέθεσε την έκπτωση στο πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας λίγο νωρίτερα

Η παραδοχή της Apple πως μειώνει εσκεμμένα την ισχύ των παλαιότερων iPhones λόγω ταλαιπωρημένων μπαταριών έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Πολλοί κάτοχοι ανά τον κόσμο προχώρησαν σε μηνύσεις, κορυφαίοι κατασκευαστές κράτησαν αποστάσεις, ενώ εν τέλει το Cupertino ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Μέσα από το απολογητικό γράμμα που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Apple, η εταιρεία υποσχέθηκε στους πελάτες της πως θα προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων-αλλαγών οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης τους. Μια εξ’ αυτών είναι η έκπτωση στο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας που πλέον θα κοστίζει 29 δολάρια για οποιοδήποτε iPhone νεότερο του 6 (περιλαμβανομένου και του τελευταίου). Για να επωφεληθεί κανείς θα έπρεπε να επισκεφθεί ένα κατάστημα της εταιρείας ή επίσημης αντιπροσωπείας από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Τελικά όμως η Apple φαίνεται πως προχώρησε στην έναρξη του προγράμματος λίγο νωρίτερα, από το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, προφανώς εξαιτίας της πίεσης που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Εκπρόσωπος του κατασκευαστή τονίζει πως το αρχικό διαθέσιμο απόθεμα των μπαταριών για κάποια μοντέλα ενδέχεται να είναι περιορισμένο, ζητώντας την κατανόηση των πελατών που θα θελήσουν μια άμεση αντικατάσταση μπαταρίας. Όπως και να έχει, η προσπάθεια της Apple να επανέλθει μετά το βαρύ χτύπημα από κριτικές και μηνύσεις που δέχτηκε (και δέχεται) είναι εμφανής. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει την… απολογητική της στάση.

Apple διέθεσε έκπτωση πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας νωρίτερα, Η Apple διέθεσε την έκπτωση στο πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας λίγο νωρίτερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Αλλαξε ο μανολιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως, δεν θα πανε ολοι να αλλαξουν μπαταρια με 29$ αλλα οσοι πανε γιατι να πληρωσουν απο πανω τζιρο στην εταιρια θα κανουν, θα επρεπε να ειναι εντελος δωρεαν… παλι λεφτα ζηταει κερδος θα εχει.

Chris _BMW

Μάλιστα .. ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο ..

Να αλλάζει λέει τις μπαταρίες δωρεάν !!!
Το διαβάσαμε ΚΑΙ αυτό στο techblog.

Έτσι οπως κάνουν όλες οι άλλες εταιρείες ..να η Samsung π.χ το 12 στο s3 που είχα και η μπαταρία του ήταν ελαττωματική μου τις έδιναν δωρεάν , η Sony ,η HTC κτλ όλες οταν η μπαταρία σου τα φτύσει σου τις αλλάζουν δωρεάν …
Και για όσους μου πουν οτι έκανε την συσκευή μου πιο αργή θα τους απαντήσω ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ οτι μια χαρά τρέχει το 6s μου το οποιο το έχω αγοράσει απο day one και σίγουρα η μπαταρία του έχει κλείσει τους κύκλους φόρτισης της .
Το μονο παράπονο που έχω απο το τηλ ειναι απο την ίδια την διάρκεια της μπαταρίας (η οποία πλέον μερα δεν βγάζει για κανένα λόγο ) και όχι απο την ταχύτατα του.

Αργό ειναι το 4s μου στο iOS 9 πατάς να ανοίξει το viber και κάνει 5 δευτερόλεπτα . Όχι όμως το 6s…

kostas-tsi

Και στο 7 plus υπαρχει θεμα?

kostas

Ενταξι λιγακι υπαρβολη η δωρεαν αλλαγη μπαταριας, μια και ειναι αναλωσιμο και σηνηθος δινεται εγγυηση 6 μηνες, αλλα οποτι βλεπω τιμες ebay ανα τεμαχιο original ειναι γυρω στα 5-10 ευρω οχι 29 ευρω, εχει εως και 20-24 ευρω διαφορα… η apple και οι συνεργατες της δεν χανουν κατι..

Nikos

@kostas-tsi Σε ολα τα iphone! Tο ios ειναι προγραμματισμενο απο την Apple να ρίχνει της επιδόσεις αναλογα με την κατάσταση της μπαταρίας. Αν υπολογίσουμε οτι μια μπαταρία χάνει 10-15% τον χρονο….

keysmith

είναι απλά ανεπίτρεπτο να αποκαλείται “διόρθωση” της τραγικής ενέργειας της apple ότι έβαλε “ενημερωτικό”. Καμία διόρθωση λοιπόν. Συνεχίζει να τους εμπαίζει υποχρονίζοντας και αχριστεύοντας τα κινητά τους εκβιάζοντας με χρήματα αλλαγή μπαταρίας ενώ ο άλλος μπορεί να προτιμά αστάθεια ή απλά περιορισμένη αυτονομία αλλά με τις αρχικές επιδώσεις.

Με το “στανιό” υποβάθμιση χωρίς προειδοποίηση και μη δυνατότητα να γυρίσεις σε παλιά έκδοση. Όχι εύκολα τουλάχιστον.

Για μηνύσεις και μαύρισμα μόνο είναι αυτή η εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.