Τετραπύρινοι επεξεργαστές για smartphones το 2013

Πως θα “τρέχουν” τα smartphones σε μερικά χρόνια; Το 2013 αναμένεται να μπει σε γραμμή παραγωγής ένας τετραπύρινος επεξεργαστής χρονισμένος στα 1.5GHz της εταιρείας ARM. Σύμφωνα με την ARM, ο επεξεργαστής (A15 Eagle) θα έχει 5 φορές καλύτερη απόδοση από τα σημερινά chipsets και 60% λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας.

Πηγή

Kudos to KostasK

Επεξεργάστηκε την 11 Σεπτεμβρίου 2010 10:32

Σχόλια

  • Υπερβολή της υπερβολής ω υπερβολή. Ας κοιτάξουν να κάνουν εντατικές έρευνες για τις μπαταρίες και ας αφήσουν, τους τετραπύρηνους για τα pc.

  • Διαφωνώ , πιστεύω ότι η τεχνολογία εξελίσεται συνεχώς ,όπως αυξάνονται οι πυρίνες των επεξεργαστών στους υπολογιστές έτσι αυξάνονται και αυτοί των κινητών .Καλά κάνουν.
    Όι εταιρίες πιστεύω ότι και για τις μπαταρίες κάνουν έρευνες σιγούρα ειναι και αυτό ενα σημαντικό θέμα οπότε λογικά φροντίζουν και γι' αυτό

  • Να τους κανουμε τι τουσ 4 πυρηνες?εδω το desire μου με 1gh μονοπυρηνο και παει σφαιρα...ελπιζω να δουμε φως καποια στιγμη με τις μπαταριες...τουλαχιστον να δινουν και μια εξτρα μπαταρια δωρο...καλο???

  • @Stratos ο συγκεκριμένος προσφαίρει 60% λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας φίλε μου! σκέψου ένα wave που αντέχει 15 ώρες ομιλίας, με έναν τέτοιο πυρήνα θα αντέχει σχεδόν 40! :)

  • @konstantan τα πράγματα δεν είανι έτσι,και πρίν 500 χρόνια αν ειχες κινητό των 800 ευρώ θα έλεγες είναι τούμπανο,τί άλλο να κάνει-μου φτάνει αυτό,δεν είναι έτσι όμως τώρα δεν σου φτάνει όπως και αυτό σε 2 χρόνια θα σου φαίνεται λίγο.
    και γώ πρίν κάποια χρόνια με το φτωχό μυαλό μου έλεγα α το κινητό μου χωράει 10 τραγούδια-σιγά μην τα βαριέμαι μετά θα βάζω άλλα ή ελεγα αλλάζει και προσόψεις αρα δεν χρειάζεται να παίρνεις άλλο αμα το βαριέσαι αλλάζεις πρόσοψη

  • Θα συμφωνήσω με όσους καυτηριαζουν το θέμα της μπαταρίας.
    Από εκεί που τα κινητά κρατούσαν 4 μέρες, φτάσαμε στο σημειο, το 3 εβδομάδων WildFire, να χρειάζεται φόρτιση ΚΑΘΕ 24 ΩΡΕΣ.
    Όταν κλείσει χρόνο, καθε πότε θα το φορτιζω?
    Καθε 12?

  • Το βρισκω λιγο υπερβολικο να βαλουν 4πυρηνους σε κινητα,εδω στον υπολογιστη τωρα βγηκαν εφαρμογες και παιχνιδια που χρειαζονται 4 πυρηνες,στο κινητο με 4 ιντσων(το πολυ) οθονη τι θα χρησιμευει τετοιος επεξεργαστης??Αντε ειπαμε 1,1.5 ατε και 2Ghz ειναι αρκετα πιστευω ή εστω αντε να δεχτω και τον διπυρηνο στα 1ghz.Αν εξελιζουν τοσο πολυ τα προγραμματα και τα παιχνιδια που θα χρειαζονται τετραπυρηνο να τους παραδεχτω αλλα οχι να τους παραδεχτω οταν θα βγαλουν τον τετραπυρηνο και δεν θα μπορω να τον αξοποιησω.

  • Παιδιά διαφωνώ με αυτούς που λένε ότι η 4 πυρήνες είναι άχρηστη σκεφτείτε δυνατότητες θα παίζεις παιχνίδια με άπιαστα γραφικά και θα βλέπεις ταινία HD στο κινητό σου η θα της στριμαρεις στην HD Τν σου .

    Θα τρέχεις δυνατές εφαρμογές όπως το Auto-Cad και θα της δουλεύεις εν κίνηση.
    Επίσης σκεφτείτε τι θα γίνει στον τομέα του Cloud Computing , πιστεύω πως θα είναι απλά συναρπαστικό :)

  • Ναι, αλλά ξαναλέω ότι η ARM δήλωσε ότι θα έχει 60% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας!
    δηλαδή,ξαναλέω, 2 φορές παραπάνω ισχύ!
    οκ,και γω θα ήθελα να δημιουργήσουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες σε μικρότερο όγκο.αλλά αφού αυτό δεν γίνεται, τότε αυτή η μείωση κατανάλωσης ενέργειες είναι ότι πρέπει! :)

  • Ένα απλό κινητό σήμερα έχει την δύναμη περίπου 100 υπολογυστών του 1970 (εκείνους που για να τους στεγάσεις χρειζόσουνα ένα ολόκληρο δωμάτιο). Ποιός ξέρει? Ίσως το 2020 ή 2030 τα κίνητά να έχουν την δύναμη 100 Intel core Quadro. Σύντομα η αρχητεκτονική ενός πυρήνα θα είναι το συμπυκνωμένη που θα μετριέται πλέον σε μοριακό όγκο. Αυτήν την στήγμή μελετώνται οι χημικοί υπολογιστές και αναπτήσεται η κβαντομηχανική τεχνολογία...

    Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως φτάσουμε σε ένα σημείω που Ισαάκ Ασίμοφ περιέγραφε....
    Να έχουμε πυρήνες αποτελούμενη απο ηλεκτρώνια και ποζιτρόνια... Coool !!

  • Τι πρόβλημα έχετε ρε γκαις ,που κολλάτε ,ας βγει και εσείς μην το πάρετε !!Απλά γίνετε πιο εύκολη η ζωή μας έξαλλου τι περιμένουμε ακόμα !Μπράβο τους .. και ‘’μάλλον’’ θα είναι της Samsung από A8 στο Galaxy στον A15 οπότε για να φτάσουμε στον 15 από τον 8 ,θα γνωρίσουμε πολλλλλλαααα μοντέλα ακόμα …

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.